مصاحبه شغلی

درمصاحبه استخدامی چگونه رفتار کنیم ؟

نوع رفتار و برخورد ما در مصاحبه استخدامی درکنار سابقه و رزومه ای که از خود ارائه کرده ایم، مهم ترین عوامل موفقیت در یک مصاحبه شغلی محسوب می شوند. برای این که بتوانیم شغل مورد علاقه خود را به دست آوریم لازم است درکنار سابقه و تجربه ای که  در آن حوزه داریم، برای لحظه لحظه جلسه مصاحبه شغلی نیز برنامه ریزی کرده وآن ها را به بهترین وجه، اجرا نمائیم.

محتوا پنهان
1 20 مورد رفتار که باید درمصاحبه استخدامی رعایت کنیم کدامند؟

در این مقاله با برخی از مهمترین رفتارهای حرفه ای که لازم است در یک مصاحبه استخدامی رعایت کنیم آشنا خواهیم شد.

20 مورد رفتار که باید درمصاحبه استخدامی رعایت کنیم کدامند؟

در ادامه به بررسی هر یک از این رفتارها می پردازیم.

دراولین برخورد بدرخشید

 یکی ازمهم ترین عواملی که نقشی پررنگ واساسی درموفقیت یا عدم توفیق هرفرد در مصاحبه شغلی دارد، اهمیت اولین برخورد وی بانمایندگان سازمان برگزارکننده جلسه می باشد. در اولین برخورد است که مصاحبه کنندگان به شناختی کلی از خصوصیات رفتاری و شخصیتی داوطلب دست یافته و آن را درتصمیم گیری نهایی خود، لحاظ خواهند نمود. جالب است بدانید شما در اولین ملاقات با هر فرد بین 3تا7 ثانیه فرصت دارید تا طرف مقابل را تحت تاثیرخود قراردهید. پس باید از این فرصت کوتاه و طلایی استفاده کرده و بیشترین بهره را از موقعیتی که دراختیاردارید ببرید.

لازم است در اولین برخورد، از نظر آراستگی ظاهری در بهترین و حرفه ای ترین حالت ممکن قرار داشته باشید. پوشیدن لباس مناسب از نظر فرم، رنگ و پاکیزگی، رعایت نظافت و بهداشت فردی، مرتب بودن موها و استفاده از عطر مناسب از جمله مواردی است که حتماً باید رعایت کنید. توجه داشته باشد که حتی رنگ لباسی که برای شرکت در جلسه مصاحبه شغلی، انتخاب می کنید حامل پیام خاصی برای مصاحبه کنندگان می باشد.

رفتار بعدی که در مصاحبه شغلی بسیار اهمیت دارد “تاخیر نداشتن” است

یکی از نشانه های حرفه ای بودن و مسئولیت پذیری از نظر مصاحبه کنندگان، حضور به موقع شما در جلسه مصاحبه شغلی می باشد. حتماً این موضوع را در نظرداشته باشید و با سنجیدن و پیش بینی کردن شرایط مختلف از جمله ترافیک، مسافت زیاد و موارد غیرقابل پیش بینی مثل پنچرشدن ماشین و…. حدود 30 تا45 دقیقه زودتر از حداکثر زمانی که برای رسیدن به مرحله برگزاری جلسه نیازدارید، حرکت کنید. فراموش نکنید اگر چند دقیقه زودتر برسید، اتفاق بدی رخ نخواهد داد ولی اگر حتی برای چند دقیقه، با تاخیر وارد جلسه شوید، امتیاز منفی و تاثیرگذاری در برگه گزارش شما ثبت خواهد شد. قطعاً نمی توان خیلی بر روی نظم و مسئولیت پذیری فردی که در ملاقات اول، با تاخیر حضور پیدا می کند، حساب کرد.

در جلسه مصاحبه شغلی مدارک مورد نیاز را همراه داشته باشید

نگه داشتن مدارک در جلسه کاری

فراموش نکنید که کلیه مدارک مورد نیاز را که امکان دارد در مصاحبه شغلی مورد استفاده قرارگیرد را با خود همراه داشته باشید. مدارک شناسایی، تحصیلی و گواهی نامه های مربوط به مهارت های شغلی از جمله این موارد هستند. بهتراست این مدارک کاملا منظم، مکانیزه و طبقه بندی شده باشند تا به محض احساس نیاز به هریک ازآن ها، به راحتی در دسترس شما قرار داشته و مورد استفاده قرارگیرند. برای این کارلازم نیست، کیف بسیار بزرگی را با خود به جلسه ببرید و هارمونی ظاهری خود را تحت الشعاع قراردهید. گاهی به همراه داشتن یک پوشه جمع و جور هم کفایت می کند. موضوع دیگر این که، اکیداً از همراه داشتن وسایل اضافی و غیرضروری در جلسه مصاحبه خودداری فرمائید.

حتما بخوانید: مصاحبه شغلی چیست ؟(در تب جدید مرورگر باز می شود )

به عنوان یک رفتار مناسب “با تمام افراد برخورد خوب و مناسب داشته باشید”

 برخی گمان می کنند، صرف داشتن برخورد مناسب با مصاحبه کنندگان، برای موفقیت در یک مصاحبه شغلی کفایت می کند. ولی این موضوع را در نظرداشته باشید که شما به محض ورود به سازمان یا شرکت مورد نظر، مورد بررسی و سنجش قرار می گیرد و تمامی حرکات و رفتار شما ارزیابی می شود. پس لازم است در برخورد با تمامی افراد از جمله نگهبان، متصدی اطلاعات، مسئول آسانسور و دیگر افراد، رعایت ادب و احترام را نموده و با همه خوش برخورد باشید. البته این موضوع یک وظیفه مهم اجتماعی و انسانی است و می بایست در تمامی ارکان زندگی و درخصوص تمامی افراد، مورد توجه واقع شود.

رفتار مناسب دیگر این است که ” برای وارد شدن و نشستن، اجازه بگیرید”

برای ورود به اتاق مصاحبه، حتی اگر درب ورودی تا انتها باز باشد هم درب بزنید و برای ورود اجازه بگیرید. برای نشستن برروی صندلی نیز، اندکی صبر کنید و هنگامی که مصاحبه کنندگان این اجازه را به شما دادند، می توانید بنشینید.

رفتار مورد پسند دیگر در جلسه مصاحبه استخدامی ” معرفی کردن خود با لبخند ” است

 از ابتدای ورود خود به جلسه لبخند را فراموش نکنید. لبخند یکی از نشانه های جذاب و تاثیرگزار زبان بدن می باشد. هنگامی که از شما خواسته می شود که خود را معرفی کنید، با لبخند و اعتماد به نفس کامل و البته به طور مختصر خود را معرفی کنید.

برای شروع صحبت، زمینه علاقه مشترکی را بیابید

مصاحبه استخدامی

معمولاً قبل از شروع رسمی جلسه، برای دقایقی مسائل حاشیه ای مطرح می گردد تا به اصطلاح یخ ارتباط شکسته و طرفین احساس آرامش و صمیمیت بیشتری پیدا کنند. در این مقطع بهتر است با توجه به نشانه هایی که درمحل برگزاری وجود دارد و یا نوع حرفه و تخصص برگزار کنندگان، زمینه مشترکی را پیدا کرده و در خصوص آن به صحبت بپردازید. مثلاً ممکن است، مصاحبه کننده تصویری و یا جمله ای از مهاتما گاندی را در دفتر کار خود نصب کرده باشد. شما می توانید با نشان دادن علاقه خود به آن شخصیت و ذکر جمله تاثیرگزاری از او، دل مصاحبه کننده را بدست آورید.

سوال نکنید و پاسخ های مختصر و مفید بدهید

 در نظر داشته باشید که شما برای پاسخ دادن به سوالات و به نمایش گذاشتن توانایی ها و قابلیت های خود درجلسه مصاحبه استخدامی شرکت می کنید. پس به وظیفه خود آگاه باشید و دست از سوال کردن بردارید. این اقدام حس خوشایندی را در مصاحبه کننده به وجود نخواهد آورد. ضمن این که سعی کنید پاسخ های خود را به صورت کوتاه و مفید بیان کنید تا زمان بیشتری برای بروز شایستگی های خود داشته باشید. البته در شرایطی خاص می توانیم سوالات مناسب مطرح کنیم.

رفتار جذاب “خود واقعی بودن”

 نیازی نیست که درطول جلسه نقش بازی کنید وخود را طوری به نمایش بگذارید که فرسنگ ها با شخصیت واقعی تان فاصله دارد. این موضوع از نگاه تیزبین مصاحبه کنندگان حرفه ای دور نمی ماند. کافی است خودتان باشید.

در مصاحبه استخدامی هرگز دروغ نگوئید

اگر هیچ تخصص و ویژگی خاصی ندارید، حداقل صادق باشید. با همین ویژگی می توانید بسیاری از ضعف ها و کاستی های خود را جبران کنید. صداقت، کلید موفقیت در مصاحبه شغلی است.

از بحث و جدل دوری کرده و مغرور نباشید

هرگز در خصوص موضوعی با مصاحبه کنندگان بحث نکنید. این کار به نوعی غرور و فضل فروشی را از جانب شما در ذهن مصاحبه کنندگان منتقل می سازد. اگر جریان مصاحبه را به این سمت و سو ببرید، شانسی برای موفقیت و استخدام شدن پیدا نخواهید کرد.

در مصاحبه شغلی پرسیدن سوالات مناسب، هیچ ایرادی ندارد

پرسش در جلسه مصاحبه شغلی

گاهی لازم است سوال کنید. مثلاً ممکن است قسمتی از پرسش مصاحبه کنندگان را متوجه نشده باشید. دراین حالت ایرادی ندارد تا از آن ها پرسشی به عمل بیاورید و پس از اطلاع از منظور واقعی آن ها، پاسخی مناسب ارائه کنید. طرح برخی سوال ها هم نشانه تیزهوشی و حس مسئولیت پذیری شماست. مثلاً به این سوال توجه کنید :

با توجه به مسائل مهمی که مطرح فرمودید، من چطور می توانم برای حل این مشکل، به شما کمک کنم؟

با طرح این سوال، تیزهوشی، مسئولیت پذیری و دوراندیشی خود را به رخ مصاحبه کنندگان می کشید.

نقش فن بیان در مصاحبه استخدامی چیست؟ | 19 راه برای موفقیت در مصاحبه استخدامی

در مصاحبه استخدامی خود را مشتاق و علاقمند نشان دهید

 مسئولان برگزاری جلسه به متقاضیان بی خیال و بی انگیزه علاقه چندانی ندارند. طوری رفتار کنید که آن ها علاقه و اشتیاق سوزان را در حرکات و چشمان شما احساس می کنند.

اعتماد به نفس داشته باشیم ولی زیاده روی نکنیم

در طول مصاحبه خود را فردی با اعتماد به نفس بالا نشان دهید. ولی توجه داشته باشید که به سبب اعتماد به نفس بالا، ازچهارچوب ها و ضوابط استاندارد خارج نشوید. مثلاً فقط درباره سوال مطرح شده پاسخ بدهید و به سبب اعتماد به نفس بالا، این اجازه را به خود ندهید که درباره مسائل مختلف اظهارنظر کرده و به نوعی اظهار فضل کنید.

در مصاحبه استخدامی مصاحبه گر را چشم بسته تایید نکنید

این ترفند بسیاری از مصاحبه کنندگان حرفه ای است، که مسائلی را مطرح کرده و منتظر واکنش شما می مانند. مثلاً ممکن است امری غلط را مطرح کرده و آن را از نظر خود صحیح و قابل قبول معرفی کنند و از شما بخواهند که نظر خود را بیان کنید. اگر کورکورانه تمام سخنان و نظرات آنان را تأیید کنید، خود را فردی ضعیف و بی اراده و فاقد قدرت تجزیه و تحلیل، معرفی نموده اید.

توانمندی های خود را بیان کنید

جلسه مصاحبه استخدامی

در مواقع مناسب شرح مختصری از توانایی ها و قابلیت ها و همچنین تجربیات خود در مسائلی همچون حل بحران و مدیریت شرایط خاص را بیان کنید. البته به دور از هرگونه خود نمایی، غرور و اغراق.

اولویت های خود را معرفی کنید

از این طریق می توانید بینش، طرز تفکر و حس انجام وظیفه خود را به مصاحبه کنندگان معرفی نمائید.

از شرکت یا سازمان قبلی خود بدگویی نکنید

 این رفتار نوعی فرار رو به جلو محسوب می شود. مسئولیت صد در صدی تجربیات قبلی خود را پذیرفته و برروی توانایی ها و قابلیت های خود تکیه کنید.

درباره میزان دستمزد، پیش قدم نشوید

 توافق بر سر دستمزد دریافتی موضوع مهمی است. ولی هرگز شما در این خصوص، سخن را آغاز نکنید. زمانی که این موضوع از سوی مصاحبه کننده مطرح شد، شما نیز با تکیه بر مهارت مذاکره، نظر خود را ارائه دهید.

سماجت نکنید

در پایان مصاحبه، با پرسیدن سوالاتی در خصوص استخدام شدن یا نشدن خود، مصاحبه کنندگان را تحت فشار قرار ندهید. به هیچ عنوان سماجت نکنید و با رعایت اصول حرفه ای آداب معاشرت و مهارت های ارتباطی، از برگزارکنندگان جلسه قدردانی و خداحافظی کرده و با کسب اجازه از آن ها، محل مصاحبه را ترک کنید.

رعایت 20 مورد رفتار که در این مقاله به آنها اشاره شد، شانس شما را درکسب موفقیت در مصاحبه های استخدامی به شدت افزایش می دهد. آن ها را بارها مرور کرده و مواردی که احساس می کنید در آن ها دچار ضعف هستید را شناسایی کرده و از طریق راهکارهایی عملی، نسبت به رفع و هم چنین تقویت آن ها اقدام نمایید.

 

Rate this post
نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

‫9 دیدگاه ها

  1. Yesterday, while I was at work, my cousin stole my iPad and tested to see if it can survive a 25 foot drop, just so she can be a youtube sensation. My iPad is now broken and she has 83 views. I know this is totally off topic but I had to share it with someone!

  2. Nice post. I learn something more challenging on different blogs everyday. It will always be stimulating to read content from other writers and practice a little something from their store. I’d prefer to use some with the content on my blog whether you don’t mind. Natually I’ll give you a link on your web blog. Thanks for sharing.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا