تاثیر ارتباط موثر بین مصاحبه کننده و مصاحبه شونده در مصاحبه های شغلی

ارتباط موثر به معنای برقراری رابطه ای است که طی آن طرف مقابل پیام ما را با حداکثر دقت دریافت کرده و درک نماید، توجه عمیق به این جمله مشخص می کند که هر فردی برای موفقیت در روابط اجتماعی از جمله شرکت در یک مصاحبه شغلی، می بایست به اصول برقراری ارتباط موثر آگاه بوده و آن ها را به کار بگیرد، در غیر این صورت، خیلی نمی توان به موفقیت در عرصه های مختلف اجتماعی امیدوار بود، چرا که اگر ما در انتقال پیام خود ناتوان باشیم، این پیام و اطلاعات به طور کامل توسط مخاطب ما دریافت نشده و به خوبی درک نمی شود، به همین دلیل طرف مقابل به خوبی نیازها، خواسته ها و حتی توانمندی های ما را درک نمی کند و این ارتباط، بدون نتیجه ی مطلوب پایان می یابد.

تاثیر ارتباط موثر برای کسب موفقیت در مصاحبه شغلی نیز امری بدیهی است، اگر ما نتوانیم با تکیه بر تکنیک ها و راهکارهای مناسب، رابطه ای قوی و موثر با برگزار کنندگان جلسه و مصاحبه برقرار نمائیم، هیچ شانسی برای تصدی شغل مورد علاقه خود نخواهیم داشت.

نکات مهم برای برقراری ارتباط موثر در مصاحبه شغلی

برای برقراری یک رابطه اثر بخش و تاثیرگزار بر روی مصاحبه کننده، جلسه مصاحبه شغلی از همان برخورد اولیه آغاز می گردد. هر حرکت و رفتار ما نزد مصاحبه کنندگان، معنا و تفسیر خاصی دارد، آن ها با زیرکی و ذکاوت تمامی رفتارها، کنش ها و واکنش های یک داوطلب را زیر ذره بین قرار می دهند و سپس آن ها را تجزیه و تحلیل می کنند، پس برای این که حس خوبی در آن ها ایجاد کرده و بتوانیم نظر مثبت آن ها را به خود جلب نمائیم، به عنوان یک مصاحبه شونده حرفه ای، موارد زیر که نقش مهمی در برقراری یک ارتباط اثر بخش در یک مصاحبه شغلی را دارند به خاطر سپرده و در زمان مناسب به کار ببندیم.

1.به موقع در جلسه حاضر شویم

 این رفتار ما، پیام را به مصاحبه کننده انتقال می دهد، مبنی بر این که ما فردی منضبط هستیم و در روابط اجتماعی برای طرف مقابل خود، ارزش و احترام ویژه ای قائل هستیم.

2.آراسته و متناسب باشیم

هنگامی که یک مصاحبه کننده در نگاه اول با شخصی روبرو می شود که با ظاهری کاملا آراسته و پاکیزه در جلسه حضور پیدا می کند و تمامی موارد از جمله، بهداشت فردی و پوشش کاملا حرفه ای و مناسب را رعایت نموده ، به این نتیجه می رسد که فرد مورد نظر کاملا حرفه ای بوده و با اصول، مهارت های ارتباطی و آداب معاشرت، آشنایی کامل دارد، به همین دلیل خود را ملزم می داند که او را بیشتر جدی بگیرد و رابطه ای اثربخش تر با او برقرار نماید.

3.فن بیان در زبان بدن را جدی بگیریم

 یکی از مهم ترین ابزار برای برقراری یک ارتباط موثر، استفاده صحیح از قابلیت های فن بیان و زبان بدن می باشد، اگر ما به عنوان یک مصاحبه شونده از قدرت فن بیان بالایی برخوردار باشیم و با تکنیک های مهم زبان بدن از جمله لبخند زدن، ارتباط چشمی، تایید طرف مقابل، نحوه صحیح نشستن، ایستادن و راه رفتن به خوبی آشنا باشیم، به راحتی مصاحبه کننده را تحت تاثیر قرار داده و شانس خود را برای موفقیت، به شدت افزایش خواهیم داد.

 4.رفتار خود را کنترل کنیم

 برای برقراری یک ارتباط موثر می بایست خود را به خوبی شناخته و کنترل رفتار و عادات خود را به دست بگیریم. در طول جلسه مصاحبه می بایست مراقب باشیم تا عصبانی نشویم، پرحرفی و زیاده گویی نکنیم. غرور و فضل فروشی را کنار بگذاریم و تمرکز و حواس خود را به مسائل حاشیه ای معطوف نکنیم.
بحث و جدل را فراموش کنیم و به طرف مقابل بی توجهی نکنیم، از طرف دیگر سعی کنیم در طول مصاحبه، مصاحبه کننده را تایید کنیم و حس هم دلی را در آن ها به وجود آوریم، انعطاف پذیر باشیم، با دقت و احتیاط حس شوخ طبعی خود را به کار بگیریم، مهارت خود را در مذاکره نشان دهیم، صداقت داشته باشیم و رفتاری مناسب و مودبانه داشته باشیم.
با رعایت دقیق 4 نکته ای که به آن ها اشاره شد، تردید نداشته باشیم که ما موفق به برقراری یک ارتباط موثر و قدرتمند با مصاحبه کنندگان می شویم و می توانیم به راحتی قابلیت ها و شایستگی های خود را نمایان سازیم و همچنین توقعات و نیاز های خود را به آن ها انتقال دهیم.

11 مزیت برقراری ارتباط موثر در مصاحبه های شغلی کدامند؟

 

Rate this post
خروج از نسخه موبایل