مشکلات کار تیمی چیست؟

در دنیای امروز کارها به صورت تیمی و یا گروهی انجام می‌شود. چند فرد متخصص در حوزه‌ های مشخص در کنار هم برای هدفی تلاش می ‌کنند که ممکن است به تنهایی نتوانند به آن دست یابند. ممکن است با خود فکر کنیم مشکلات کار تیمی شامل چه حوزه هایی می شود؟

هر کاری که بخواهیم انجام دهیم قطعا معایبی نیز در کنار مزایای آن است و برحسب این که مزایا بیش از معایب است تصمیم به اجرا می ‌گیریم. اما توجه داشته باشیم که گاهی عیبی کوچک یا معایبی که به ظاهر کم و ناچیز می‌آیند اثرات شگرفی دارند.

می توان قانون 80-20 را به عنوان مثال مطرح کرد که می گوید 20 درصد مشکلات 80 درصد از نا کارآمدی ها را سبب می‌شود. پس بهتر است همان قدر که به دنبال مزایای انجام کاری هستیم که خود را برای اجرای آن متقاعد کنیم معایب را هم در نظر بگیریم.

یکی از علت های که کار تیمی به خوبی پیش نمی رود این است که، منابع کمی برای انجام کار تیمی وجود دارد یا تمامی افراد یک تیمعلاقه مند هستند که تمامی کار ها را با هم انجام دهند. در یک تیم درست است که افراد گروه به یکدیگر کمک می کنند اما تمامی این افراد باید از یک شخص به عنوان مسئول آن گروه پیروی کنند.

عدم تمرکز بر کارها یکی از چالش های کار تیمی

در کارهای انفرادی افراد باید خودشان روی تک تک موضوعات ورود کنند چون کلیه امور را یک نفر انجام می‌ دهد و بر جزئیات آن واقف است، پس در کار خود متمرکز تر خواهد بود. اما در کار تیمی ممکن است افراد یکدیگر را به عدم تمرکز متهم کنند که برای جلوگیری می توان در ابتدا برای اجرای هر کاری زمان هم تعیین گردد.

نکته مهم این است که افراد تیم باید بتوانند ارتباط موثری با هم برقرار کنند چرا که پایه و اساس هر مشکل در بحث ارتباطات اعضای تیم است.

چند نکته برای داشتن ارتباط موثر

برای داشتن ارتباط موثر به بررسی چند چالش معمول در یک تیم می پردازیم:

برای عدم بروز این مشکل بهتر است هدف‌‌ ها را واضح مشخص کنیم. وظیفه هر فرد و همچنین نحوه رفتار آن ها با هم  را برایشان معین کنیم. چرا که ابهام در کار مهم ترین عامل بی مسئولیتی است.

راه کار‌هایی برای غلبه بر چالش های کار تیمی

اگر از هیچ یک از رؤسای خود راضی نبودیم یعنی در کسب رضایت از مدیران، انتظار غیر واقعی از آن ها و یا همکاران مشکلی وجود دارد، باید آن را اصلاح کنیم.

ارتباط ها به صورت کلامی، نوشتاری و شنیداری اثرات قابل توجه ای دارند.

استفاده از کلمات درست، به جا، ادای درست و بی کنایه جملات، همچنین باید در مورد نوشتن گزارشات و نامه‌ ها دقت کنیم. جملات خبری، دستوری، تقاضا و… را درست بکار ببریم. مشکل بزرگ در ارتباط ها عدم توانایی افراد در شنیدن موثر است چرا که شنیدن و گوش فرا دادن را به نوعی به عنوان دستور و برای تحقیر کردن به ما آموخته ‌اند.

ما می ‌توانیم با همراه شدن با گوینده و توجه به او اثرات منفی را کم کنیم. گاهی نیز به عنوان گوینده باید ویژگی‌ هایی را داشته باشیم تا فرد مقابل را متقاعد کنیم. برای مثال: برای حرف خود ابتدا و انتهایی لحاظ کنیم. با شنونده هم سطح شویم، بحث را جذاب کنیم، زبان بدن را در حین صحبت ابزار ارتباطی قرار دهیم.

اختلاف ها

ممکن است در رابطه با موضوعی تمامی افراد تیم نظر واحدی نداشته باشند، اما باید بیاموزیم که چگونه این اختلاف نظرها را مدیریت کنیم.

باید بدانیم در تیم مجموعه ‌ای از افراد با اهداف مشترک تلاش می‌کنند، پس برخورد آن ها با مشکلات باید هوشمندانه تر باشد تا اعتماد، تعهد، مسئولیت پذیری و حرکت رو به جلو تقویت گردد. در زیر به چند نمونه از راه حل‌ هایی که می تواند مشکلات کار تیمی را حل کند می‌پردازیم.

باید در نظر داشته باشیم مشکل جز جدا نشدنی از هر کار است. اما موفق افرادی ‌اند که با مشکلات ارتباط برقرار کرده و در پی راه حل‌های مناسب هستند، لذا با در نظر داشتن موارد گفته شده و روش های حل آن ها می توانیم بیاموزیم در یک تیم چگونه عمل کنیم تا بر چالش های کار تیمی واقف شویم.

مقالات مرتبط با این نوشتار :

ویژگی های تیم را نام ببرید | ویژگی های یک تیم اثر بخش
Rate this post
خروج از نسخه موبایل