بازاریابی و رهبری

دلیل مهم موفقیت هر شرکت یا سازمان «موفقیت در بازاریابی آن» است. چرا که آمار نشان می دهد ٪48 از شرکت هایی که شکست خورده‌اند، به دلیل ناکارآمدی آن ها در حوزه  بازاریابی و فروش بوده است.

بازاریابی راهبردی

بازاریابی راهبردی 2 بعد دارد:

در حقیقت هدف بازاریابی راهبردی فروش خدمات و محصولات با قیمت بالاتر در حوزه جغرافیایی بیشتر است. لذا رهبر توانمند و آینده نگر باید با علم بازاریابی آشنایی داشته باشد.

اولین نکته که رهبر و اعضای یک سازمان باید بپذیرند این است که، همواره حق با مشتری است. برای موفقیت در بازاریابی باید چند نکته را بیاموزیم و با یافتن پاسخ سوالات مشخصی به توانایی قابل ملاحظه‌ای در بازاریابی برسیم.

هدف را بشناسیم

به عنوان رهبر باید بدانیم هدف از کسب و کار سودآوری نیست. بلکه حفظ مشتری است و تمام تلاش‌های سازمان برای ایجاد مشتری جدید است. اما خوب است بدانیم که، حفظ و نگهداری مشتری قدیم هزینه ‌بسیار کمتری نسبت به ایجاد مشتری جدید دارد. در همین راستا دو اصل مهم بازاریابی راهبردی را داریم.

بازاریابی خلاق را بشناسیم

در بازاریابی خلاق 4 راهبرد مطرح شده است که، با تمرکز بیشتر به عملی شدن آن نزدیک می‌شویم:

  1. تغییراتی را در وضعیت کنونی ایجاد کنیم مثلا در محصول، در تبلیغ، گسترده کردن کار و ..
  2. خدمات جدیدی به بازار عرضه کنیم.
  3. خدمات کنونی خود را وارد بازار جدید کنیم.
  4. خدمات جدید خود را وارد بازار جدید کنیم.

از آن جایی که موارد بالا برای اجرایی شدن، نیاز به امکانات تولیدی بیشتر، منابع مالی قوی تر یا حتی تعداد کارکنان بیشتری دارد، می‌بایست با حضور رهبر یا مدیران ارشد سازمان انجام گیرد. پس نیاز است که رهبر و مدیران ارشد سازمان با این اصل آشنا باشند.

بازاریابی مشتری محور

همان طور که قبلا اشاره شد، همه برنامه ریزی‌ها، حول محور مشتری و خواسته‌های او انجام ‌می‌شود. رهبر سازمان برنامه ‌ها را تایید می‌کند. گاهی نیز آن ها را تدوین می‌کند. پس باید مشتریان را در اولویت اصلی خود و سازمان قرار دهد. زمینه را برای آموزش افرادی که به طور مستقیم با مشتری کار می‌کنند را فراهم کند. در واقع رهبر هوشمند می‌داند که اولین مشتری او  کارکنان او هستند. یک قانون متا فیزیک در مورد تمرکز وجود دارد که می‌گوید” به هر چیزی توجه کنی رشد می‌کند” پس روی مشتری متمرکز شویم تا راه بهتر، ارزان تر،‌آسان تر را برای خواسته‌ها و نیازهای شان بیابیم.

  آمیزه بازاریابی

یکی از موارد کلیدی که رهبر سازمان باید با آن آشنا باشد تا بتواند اثر مثبت تری در بخش بازاریابی داشته باشد آمیزه بازاریابی است. بازاریابی از 7 تعریف تشکیل شده است:

رهبر هوشمند همواره عوامل بالا را مورد بررسی قرار می دهد. در صورت امکان و نیاز تغییراتی را ایجاد می‌کند.

تحلیل مشتری

یک رهبر همواره مشتریان سازمان را تحلیل می‌ کنند، تا بتواند اتفاقات و رویکردها را هدایت کند.

با توجه به  موارد فوق متوجه می‌شویم هر گونه تغییر در بخش بازاریابی مستلزم حمایت و حضور مدیران ارشد و رهبران سازمان است. به این ترتیب تغییر را به فرصت تبدیل کنیم. بدون حضور رهبر هوشمند و توانمند تغییر تبدیل به شکست می شود.

Rate this post
خروج از نسخه موبایل