کارگاه شخصیت کاریزما

7 ویژگی مهم مدیران و رهبران کاریزماتیک – چطور مدیر و رهبری جذاب باشیم؟

ویژگی های رهبران کاریزماتیک کدام است؟ در این مقاله به بررسی ویژگی های رهبران کاریزماتیک می پردازیم.

ویژگی رهبران کاریزماتیک و مدیران جذاب 

چطور شخصیت جذابی داشته باشیم؟

در هفت درس قبلی در دوره کارگاه شخصیت سازی کاریزما، به بررسی این پرداختیم که کاریزما چیست ؟ چطور می توانیم فردی جذاب باشیم ؟ از دیگر مباحث مهم تاثیر ارتباط چشمی و اهمیت سکوت در شخصیت کاریزما گفتیم  و حالا ویژگی رهبران کاریزما و مدیران قدرمتمند را مطرح می کنیم.  ویژگی هایی که می تواند یک فرد را تبدیل به یک « رهبر کاریزماتیک » نماید.

۱. رهبران کاریزماتیک، اعتماد به نفس دارند:

آنان نسبت به توانایی و قضاوت خود اعتماد کامل دارند.

 

۲. دیدگاه مدیران جذاب متفاوت است:

 

هدف آرمان گرایانه ای دارند که آینده را بهتر از وضع موجود متجلی می سازد. هر قدر بین اهداف آرمانی و وضع موجود ؛ اختلاف بیشتر باشد؛ احتمال زیادتری وجود خواهد داشت که پیروان کاریزما؛ آن را به دیدگاه خارق العاده؛ رهبر کاریزما نسبت دهند.

 

۳. قدرت بیان:

آنان  می توانند  دیدگاه های خود را به گونه ای که قابل فهم پیروان باشد ؛ ابراز نمایند. این قدرت بیان به گونه ای است که در برگیرنده نیازهای پیروان است. از این رو از نیروی انگیزش بالایی برخوردار می باشد. 

( دوره فن بیان و سخنرانی سایت توانا برای تقویت فن بیان را دوست خواهید داشت).

 

۴.اعتقاد راسخ به هدف :

ویژگی های رهبران کاریزماتیک - هدفمندی

رهبران کاریزما نسبت به دیدگاه و هدف خود اعتقاد دارند و آماده پذیرش ریسک های سنگین هستند. هزینه های زیادی را صرف می کنند و در جهت جامه عمل پوشانیدن به خواسته خود؛ از هیچ نوع نیاز و خود گذشتگی دریغ نمی کنند.

 

۵. ویژگی های رهبران کاریزماتیک – رفتار خارق العاده مدیران:

 

آن ها از نوعی جذابیت خاص برخوردارند و از نظر رفتار؛ پدیده ای نو؛ غیر متعارف و مخالف با هنجارهای رایج ارائه می دهند و چون در کار خود پیروز گردند؛ این رفتارها موجب تحسین ؛ ستایش و تعصب پیروان می گردد.

 

۶. رهبران کاریزما، عامل تغییر هستند:

 

رهبران کاریزما موجب تغییرات اساسی در وضع موجود جامعه شان می شوند. آنها پیشرو و پیشتاز هستند و در خصوص مسائل مختلف و روز دنیا بررسی و تحلیل می کنند و تصمیم می گیرند. رهبران بزرگ هیچ گاه از سیل عظیم تغییرات روز دنیا عقب نمی مانند. 

۷. شناخت محیط:

این رهبران می توانند محدودیت های محیطی را به صورتی واقع گرایانه تعیین کنند و منابع لازم را برای ایجاد تغییر مشخص نمایند.

 

چطور مدیری جذاب باشیم؟ – ویژگی های رهبران کاریزماتیک

یونانی های قدیم آن را نیروی الهی می دانستند که با فرد زاده می شود و آدم های عادی از وجودش بی بهره اند. اما روان شناسان امروزی می گویند که کاریزما؛ بیشتر از این که یک نیروی معجزه آسا باشد؛ یک مهارت است.

مهارتی که با تسلط مان بر حرکات چهره؛ بدن و حتی تک تک واژه های مان می توانیم از آن بهره مند شویم. کاریزماتیک ها خوب می دانند که چطور یک پیام را درست به هدف بزنند و مخاطب را روزها و سال ها با جملات شان درگیر کنند.

برای کاریزماتیک بودن ؛ بیشتر از آن که به یک نیروی مادرزاد یا دانش خارق العاده نیاز داشته باشیم؛ به مهارت های درست سخن گفتن و هدف گیری درست پیام نیاز داریم؛ پس از همین حالا با هم شروع می کنیم . پیش به سوی کاریزماتیک شدن.

 

برای مدیران موفق، شروع حرف اول را می زند

همیشه آغاز مهم ترین بخش داستان است؛ اگر بتوانیم آغاز پر قدرت داشته باشیم؛ قطعا پیروز خواهیم شد.

برای داشتن بهترین آغاز و جذب و اغنا مخاطب ؛ سری به دوره ی «فن بیان و سخنوری توانا » بزنید.

یک فرد کاریزماتیک؛ خوب می داند که از کجا باید شروع کند و در لحظه اول چه تاثیری را روی مخاطبش بگذارد. با یک لبخند عمیق و جادویی کار را شروع کنیم. به مخاطب مان با گشاده رویی القا کنیم که گفت و گو امروز مان برای مان اهمیت زیادی دارد و ما با تمام وجود؛ برای شنیدن پاسخ ها و نظراتش منتظر هستیم. بعد از یک لبخند عمیق؛ کمی به سمت او برویم و با گشاده رویی با مخاطب امروزمان دست بدهیم و اهمیت این ملاقات را برایش یادآوری کنیم.

ویژگی های رهبران کاریزماتیک - مدیران موفق

 

به عنوان مدیری جذاب و رهبری کاریزما یک پیام ماندگار برای کارکنان و اطرافیانمان بفرستیم

کاریزماتیک ها جملات را بدون برنامه و هدف بیان نمی کنند. فرستادن پیام در دنیای آن ها؛ راز و رمز خودش را دارد. اولین اصلی که چنین افرادی به آن پایبند هستند ؛ کمک به شنونده برای درک کردن؛ ارتباط برقرار کردن و به خاطر سپردن پیام است.

حتما می پرسید که چطور چنین کاری امکان پذیر است ؟!!

کاریزماتیک ها با کمک استعاره ؛ تشبیه و مقایسه به چنین هدفی می رسند. مهم نیست که بخواهیم یک سخنرانی در مورد پیچیده ترین موضوعات تخصصی را ارائه دهیم یا در مورد موضوعی با یکی از دوستان مان صحبت کنیم.

استعاره می تواند در هر جا و هر متنی به کمک ما بیاید ؛ اما فراموش نکنیم که استعاره های ما ؛ باید شایسته موقعیتی که در آن قرار گرفته ایم ؛ پس با هوشمندی مان بدانیم  که در چه فضایی هستیم  و بعد از معجزه ی این سه عنصر کمک بگیریم.

 

ویژگی های رهبران کاریزماتیک – قصه گوی خوبی باشیم

داستان ها و حکایت  هم به پیام ما برای خوردن به هدف کمک می کند. با کمک این دو عنصر؛ می توانیم ارتباط عمیق تری را میان کلام مان و شنونده برقرار کنیم؛ اما قبل از آن که به یک داستان گوی خوب تبدیل شویم؛ باید یک داستان خوان حرفه ای باشیم. حکایات سعدی؛ شعرهای حافظ یا شهریار و حتی نوشته های دهخدا؛ می تواند بهترین کمک برای ما باشد.

اگر می خواهیم سخنرانی خوبی داشته باشیم؛ باید با ادبیات میانه خوبی داشته باشیم و بخشی از هر روزمان را به مطالعه اختصاص دهیم. اما استفاده از این حکایات در صحبت های مان آسان نیست. سعی کنیم بجا و مرتبط با موضوع ازآن ها کمک بگیریم و به دام تعریف کردن داستان های تکراری نیفتیم و با گفتن حکایت های پی در پی؛ از اصل صحبت دور نشویم .  یادمان نرود که حکایات را باید در ذهن مان ساده سازی و خلاصه کنیم و آن ها را به چند جمله که در میانه سخنرانی مان می آید ؛ تبدیل کنیم.

 

ویژگی های رهبران کاریزماتیک – یادمان نرود که هر سخن جایی دارد

ویژگی های رهبران کاریزماتیک - سخن بجا گفتن

اگر در یک گفت و گو قرار گرفته ایم ؛ وضعیت مان با زمانی که سخنرانی می کنیم باید فرق کند. ما می خواهیم کاریزماتیک باشیم؛ باید آداب گفت و گو را هم خوب بشناسیم؛ به فرد مقابل مان احترام بگذاریم؛ صحبت هایش را قطع نکنیم  و با خوب گوش کردن ؛ هم به او احترام بگذاریم و هم پاسخی مناسب را در ذهن مان بپرورانیم.

از طرف دیگر؛ خود  را یک فرد همه چیز دان معرفی نکنیم و به فرد مقابل این احساس را بدهیم که برخی چیزهایی که نمی دانسته ایم را به ما انتقال می دهد و با حرف حرف هایش روی ما تاثیر می گذارد.

کاریزماتیک شدن هم مثل هر کار دیگری به تمرین نیاز دارد ؛ پس نخواهیم درست در مهم ترین سخنرانی مان؛ از نکاتی که به تازگی یاد گرفته ایم ؛ استفاده کنیم.

تمرین:

در طول روز ملاقات هایی را با افرادی که با آن ها نزدیک تر و صمیمی تر هستیم ترتیب دهیم و سعی کنیم آموخته های مان را برای کاریزماتیک بودن به عمل در آوریم.

اشکالی ندارد اگر گاهی شکست بخوریم. ما در این ملاقات های ساده نقاط ضعف و قوت مان را می شناسیم و می فهمیم که چه رفتاری می تواند ما را کاریزماتیک تر جلوه دهد. کسب کاریزما کار یک شب و یک لحظه نیست. ما ماه ها و سال ها برای تبدیل شدن به یک کاریزماتیک واقعی  زمان نیاز داریم.

« توانا » به شما کمک می کند که هر چه سریع تر تبدیل به یک شخصیت کاریزماتیک شوید.

مخاطب را به بازی بگیریم

« تضاد » ؛ کلید رسیدن به هدف است چرا که یک متن را با دلایل و تلاش برای پیروز شدن در چنین مبارزه ای همراه می کند و می تواند تا مدت ها آن را در ذهن شنونده اش ماندگار کند. کمتر کسی است که این جمله « جان اف کندی » را شنیده باشد و از یاد برده باشد:

« نپرسید که کشورم برای من چه می تواند بکند ؛ بپرسید؛ من برای کشورم چه می توانم بکنم.».

اهمیت تضاد در ماندگار شدن یک سخنرانی چندان درک نشده است؛ اما باید بگوییم که این روش ؛ یکی از ساده ترین و تاثیرگذار ترین تاکتیک هایی است که  « توانا » به شما پیشنهاد می دهد که یاد بگیرید و در صحبت های تان از آن استفاده کنید.

با کمک تضاد؛ مخاطب را وارد کشمکش می کنیم و او را اسیر توانایی های مان در فلسفه بافی می کنیم  به کار بردن جملات متضاد؛ مخاطب را به یک درگیری درونی وارد می کند و عقاید کهنه او را به چالش می کشد. این جاست که مخاطب گمان می کند در تمام این سال ها در اشتباه بوده و باید سر و سامانی به عقاید قدیمی اش بدهد.

Rate this post
نمایش بیشتر

مریم ابوطالبی

مربی مهارت های زندگی - مدرس دانشگاه

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا