رسانه های اجتماعی به چه معنا است؟ | 5 تفاوت مهم میان رسانه‌های اجتماعی و رسانه‌های صنعتی

رسانه‌های اجتماعی در واقع رسانه‌هایی برای رسیدن به تعامل اجتماعی هستند، که از روش های ارتباطی در دسترس و گسترش‌پذیر استفاده می‌کنند.
رسانه‌های اجتماعی در تجارت به عنوان “رسانه‌های تولید شده به وسیله مصرف‌کننده” شناخته می شوند و عده زیادی از افراد می گویند که رسانه های اجتماعی فناوری های یارانه ای هستند.
رسانه های اجتماعی در واقع برنامه‌های کاربردی در اینترنت هستند که بر اساس فناوری و وب سایت ها به کاربران اجازه ی تولید محتوا می دهند، همچنین آن ها گروهی از کانال های ارتباطی آنلاین هستند که به اشتراک گذاری محتوا می پردازند، این رسانه ها اشاره به مجموعه ای از خدمات کاربر محور دارند که نوعی شبکه های اجتماعی محسوب می شوند، در رسانه‌های اجتماعی بر اساس انواع محتوا، دسته‌بندی‌های مختلف و تنوع انجام می‌شود.

شما می توانید در سایت توانا ، تمام مقالات مرتبط با مدیریت رسانه را به صورت رایگان مطالعه نمایید.

نمونه ای از رسانه های جمعی که امروزه بسیار پر کاربرد خواهد بود، شبکه های تلویزیونی است که برای محتوای خود هزینه های زیادی پرداخت می کنند، اما رسانه های اجتماعی بابت نشر محتوایات خود هزینه های ناچیزی پرداخت خواهند کرد و در انتقال پیام های مد نظر خود از کاربران استفاده می کنند.
رسانه های اجتماعی امروزه توانستند بخش زیادی از کاربران اینترنت را در کشورهای مختلف، به خود جذب کنند.

آندره کاپلن و مایکل هانلین رسانه‌های اجتماعی را این گونه تعریف می‌کنند:
گروهی از برنامه‌های کاربردی مبتنی بر اینترنت هستند که با اتکا به بنیان‌های تکنولوژیک وب، امکان ایجاد و تبادل محتوای تولید‌ شده به وسیله کاربران را می‌دهند.

رسانه های جمعی به چه معنا است؟ + انواع رسانه ها را نام ببرید

ویژگی‌های رسانه ‌های اجتماعی کدام است؟

رسانه‌ های اجتماعی در واقع گروهی از انواع جدید رسانه‌های آنلاین هستند که در ادامه با برخی از ویژگی های آن آشنا خواهیم شد.

امکان مشارکت

این رسانه‌ها مرز های میان رسانه و مخاطب را از بین خواهند برد. رسانه‌ های اجتماعی برای مصرف کنندگان خود این امکان را به وجود می آورند که در صورت همکاری دو طرفه با رسانه ارتباط دو سویه برقرار شود، در نتیجه مخاطبین به ادامه این روند تشویق می شوند.

باز بودن

باز بودن به این معنا است که هر انسانی می تواند از این امکانات بهره ببرد، به همین دلیل اکثر رسانه‌ های اجتماعی به منظور مشارکت با اعضا و دریافت بازخورد بیشتر، باز هستند.

این رسانه ها، کامنت گذاشتن و به‌ اشتراک‌گذاری اطلاعات را رواج می دهند و به ‌ندرت  در آن ها مانعی برای تولید محتوا  یا در دسترس قرار گرفتن اطلاعات وجود خواهد داشت.

ارتباط دو سویه

ارتباط دو سویه به گونه ای است که رسانه‌ های سنتی عمل انتشار را انجام می‌دهند و محتوا را برای مخاطب ارسال می‌کنند، اما در رسانه‌ های اجتماعی، دو طرف به گفت و گو و بحث می پردازند، در نتیجه ارتباطی دو سویه به جای حالت یک‌ سویه ایجاد خواهد شد.

شکل‌گیری جماعت‌ آنلاین

جماعت و گروه ها به کمک رسانه ‌های اجتماعی به‌ سرعت شکل  می گیرند و ارتباط موثری برقرار می کنند.

توانایی برقراری ارتباط

تمامی شبکه ‌های اجتماعی در حال گسترش ارتباطات‌ خود هستند، به گونه ای که امروزه به کمک سایت‌ها با دیگران ارتباط برقرار می‌کنند.

5 تفاوت مهم میان رسانه‌های اجتماعی و رسانه‌های صنعتی

رسانه‌های اجتماعی نسبت به رسانه‌های صنعتی مانند، روزنامه‌ و تلویزیون دارای تفاوت هایی هستند، یکی از تفاوت های بارز آن ارزان قیمت و در دسترس بودن است، در حالی که رسانه‌های صنعتی به منابع بیشتری برای انتشار اطلاعات نیازمند خواهد بود.

در ادامه به برررسی برخی از تفاوت‌های میان رسانه‌های اجتماعی و رسانه‌های صنعتی می پردازیم.

1. دامنه دسترسی

ساختار رسانه‌های اجتماعی و رسانه‌های صنعتی به گونه ای است که هر دو امکان افزایش دسترسی را فراهم می‌کنند و می‌توانند به مخاطبان زیادی دست یابند، اما رسانه‌های صنعتی از یک شبکه سازمانی برای سازماندهی، تولید و انتشار استفاده می کنند، در صورتی که رسانه‌های اجتماعی به وسیله ی تولید و مصرف، مشخص می‌شوند.

2. قابلیت دسترسی

 رسانه‌های صنعتی در اختیار دولت یا شرکت‌های خصوصی قرار دارند و باید از طرف آن ها تهیه شوند، اما رسانه‌های اجتماعی به طور رایگان یا با هزینه بسیار کم در دسترس عموم مردم قرار دارند.

3. سهولت استفاده

برای تولید رسانه‌های صنعتی نیازمند به مهارت‌ها و آموزش های خاصی می باشیم، اما  تولیدات رسانه‌های اجتماعی، به مهارت‌ها و آموزش اختصاصی احتیاج ندارد، به گونه ای که هر کسی با دسترسی به اینترنت می‌تواند به تولید رسانه‌های اجتماعی بپردازد.

4. ارتباط فوری

زمان برقراری ارتباط در رسانه‌های صنعتی ممکن است طولانی باشد، در حالی که در رسانه‌های اجتماعی امکان پاسخ‌های تقریبا فوری وجود دارد.

5. استمرار

در رسانه‌های صنعتی، تولیدات هنگامی که ایجاد می‌‌شوند، دیگر قابل تغییر نخواهند بود، در حالی که تولیدات رسانه‌های اجتماعی را می‌توانیم تقریبا به طور فوری تغییر دهیم.

انواع رسانه‌های اجتماعی چیست؟

در ادامه به بررسی انواع رسانه‌های اجتماعی خواهیم پرداخت.

1. وبلاگ‌ها

 وبلاگ ها در واقع فضای آنلاینی هستند که در آن ها مطالب بر اساس جدید‌ ترین ها منتشر می‌شوند. از مهم ترین ویژگی وبلاگ‌ها که آن ها را نسبت به دیگر وب‌سایت‌ها متفاوت می‌کند، لحن نوشتاری وبلاگ‌ها است. مطالب نوشته شده در وبلاگ‌ها با لحن شخصی و گاهی اوقات محاوره‌ای نوشته می‌شود.
از دیگر ویژگی وبلاگ‌ها امکانات تعاملی آن ها است، به این منظور که در وبلاگ ها امکان دریافت نظرات برای هر نوشته وجود دارد و اما سومین ویژگی وبلاگ ها امکان ارسال و دریافت مطلب است که به کمک آن ها می‌توانیم هر بحثی را پیگیری و دنبال کنیم.

2. ویکی‌ها

ویکی‌ها به آن دسته از وب‌سایت‌هایی گفته می شود که اجاره می‌دهند مخاطبان و کاربران عادی آن ها اینترنت را تولید و ویرایش کنند. ویکی‌ها در واقع برای انجام کارها و پروژه‌های مشارکتی مناسب هستند. ویکی‌ پدیا یکی از مشهور ترین سایت های ویکی در دنیا است. ویکی‌پدیا دانش‌نامه آزاد آنلاینی است که از سال ۲۰۰۱ شروع به فعالیت کرده است.

3. پادکست‌ها

پادکست‌ها همان فایل‌های صوتی یا تصویری خواهند بود که به صورت مجازی در اینترنت منتشر می‌شوند و کاربران می‌توانند در آن مشارکت کنند.

4. فروم ها

فروم‌های اینترنتی یکی از قدیمی‌ترین رسانه‌های اجتماعی آنلاین به حساب می آیند. فروم‌ها معمولا بر اساس یک موضوع خاص به وجود می آیند، به عنوان مثال، سینما، موسیقی، تلویزیون و اقتصاد، از جمله موضوعاتی هستند که مبنای ایجاد یک فروم خواهند بود، زیرا یک فروم از اتاق‌های مختلفی تشکیل شده است و کاربران اینترنتی از طریق عضویت در فروم‌ها وارد بخش‌های مختلف می شوند و به مطالعه موضوعات مطرح شده می پردازند.

5.شبکه‌های اجتماعی

شبکه های اجتماعی یکی از مهم ترین زیر مجموعه های رسانه های اجتماعی می باشد، به گونه ای که به عنوان تاثیر گذار ترین مورد در بازاریابی های متکی بر اینترنت شناخته شده است.

مقالات مرتبط با این نوشتار :

نقش رسانه در جامعه کنونی چیست؟

سواد رسانه ای به چه معنا است؟ | آموزش سواد رسانه‌ای
Rate this post
خروج از نسخه موبایل