مدیریت رسانه

رسانه چیست؟

ابزار، روش و وسیله‌ هایی که برای ارتباط به‌ کار می روند، رسانه شناخته خواهند شد، رسانه در واقع یک تکنولوژی‌ است که پیام‌ها را به مخاطبان در نقاط مختلف منتقل می‌کند.
رسانه در لغت به معنی رساندن است و در واقع به آن دسته از وسایلی گفته می شود که انتقال‌دهنده فرهنگ‌ و افکار عده‌ای از افراد می باشد، رسانه به وسیله ی تمدن‌های جدید به وجود آمده‌ و مورد توجه قرار گرفته است.

[aparat id=”jrecF”]

ویژگی های رﺳﺎﻧﻪ چیست؟

رسانه‌ها در واقع بستر طبیعی تهیه و توزیع اطلاعات در جامعه برای افراد جامعه هستند و به کمک آن ها نیروهای اجتماعی می توانند نسبت به حق و حقوق خویش آگاهی بدست آورند و سهم خود را از قدرت، طلب نمایند.

پیدایش انواع رسانه‌ها، شیوه اطلاع رسانی را دگرگون کرده است. به طوری که رسانه در میان رویداد و مردم، مسیری مجازی ایجاد کرده و در مدل‌های رسمی، نیمه رسمی یا غیر رسمی که بر سایت‌های رسمی و سایت‌های نسبتا معتبر دلالت دارد، ساز و کار خاصی را برای اطلاع رسانی و اطلاع‌یابی تعریف کرده است.

رسانه های جمعی به چه معنا است؟ + انواع رسانه ها را نام ببرید

پیدایش و توسعه رسانه‌های غیر رسمی یا نیمه رسمی با عنوان وبلاگ که روزانه بر تعداد آن ها افزوده می‌شود، تاثیر به سزایی بر اطلاع رسانی در مدل‌های جدید دارد، به گونه ای که این مسئله حجم محتوای تولید شده را در جهان تا حد زیادی افزایش می‌دهد و از طرفی دیگر میزان مشارکت اجتماعی کاربران را افزایش داده و  آگاهی روزانه کاربران را ارتقاء می‌بخشد.

اهداف رسانه چیست؟

رسانه ها ابزارهای تاثیرگذاری در جامعه هستند که بر روی همه ی افراد جامعه بدون هیچ گونه محدودیت سنی و جنسیتی تاثیر می گذارند. افراد جامعه برای این که احساسات و علایق خود را بروز دهند از رسانه ها استفاده می کنند.

رسانه ها برای این که به اهداف خود برسند و بتوانند بر روی مخاطب خود تاثیر بگذارند، از روش های متفاوتی استفاده می کنند، یکی از مهم ترین روش هایی که رسانه ها برای مجذوب کردن مخاطب از آن استفاده می کنند، ایجاد وابستگی در افراد نسبت به رسانه است. در ایران افراد از طرف رسانه به  مصرف گرایی تشویق می شوند، زیرا هدف اصلی رسانه ها کنترل کردن و تغییر دادن رفتار مخاطب است.

امروزه دکوراسیون هر خانه ای به گونه ای طراحی شده است که افراد خانه کانون توجه خود را بر روی تلویزیون می گذارند و بخش زیادی از گفت و گو های افراد خانواده درباره ی سریال های شبکه ی تلویزیون است.
امروزه رسانه ها دو هدف مهم را دنبال می کنند، یکی ایجاد انگیزه و هیجان در مخاطبان و دیگری ساماندهی ماهیت و کیفیت یادگیری مخاطبان.

کاربردهای رسانه را نام ببرید؟

در ادامه به بررسی برخی از مهم‌ترین کاربرد های رسانه‌ می پردازیم.

رسانه چیست

جامعه‌پذیری

در گذشته جامعه‌پذیر شدن افراد از طریق خانواده، مدرسه و محیط‌ های عمومی صورت می‌گرفت، اما امروزه، رسانه‌های جمعی نیز عامل اجتماعی شدن افراد هستند، به گونه ای که رسانه‌های جمعی به طور تدریجی و مستمر از زمان تولد تا بزرگسالی، ارزش‌ها و هنجارهای فرهنگی را به اعضای جامعه منتقل می‌کنند.

نقش رسانه در جامعه کنونی چیست؟

سرگرمی

رسانه‌ها وسایله ای ارزان و قابل دسترس برای تمامی افراد جامعه هستند و می‌توانند بهترین وسیله سرگرمی برای افراد باشند.
همه ی انسان‌ها نیاز به استراحت دارند، پس بهتر است در ساعاتی از روز، دشواری‌های زندگی و کار را فراموش کنند و به طور موقت از واقعیت جدا شوند تا بتوانند با آمادگی بیش‌تر به کار و فعالیت بپردازند.

نظارت

به کمک نقش خبری و اطلاع‌رسانی رسانه، امکان نظارت بر محیط برای انسان بیش‌تر می‌شود.
رسانه‌ها اطلاعاتی را از سرتاسر جهان در اختیار ما قرار می دهند که ما نمی توانستیم به آن‌ ها دسترسی داشته باشیم.

تفسیر

رسانه‌ها فقط به انتقال اطلاعات نمی‌پردازند، بلکه آن ها ما را از اهمیت و معنای نهایی امور آگاه می‌سازند.

پیوند

رسانه‌ها می توانند افرادی که هرگز یکدیگر را ندیده‌اند، ارتباط مستقیمی با یکدیگر نداشته‌اند، اما دارای منافع مشترکی هستند را به یکدیگر مرتبط سازند.
این رسانه‌ها نقش موثری در تکوین هویت‌های مذهبی، قومی و ناحیه‌ای دارند و در شکل‌دهی به افکار و باور های جامعه کارکرد بی‌نظیری خواهند داشت.

رسانه‌های جمعی یا رسانه‌های گروهی

رسانه های گروهی یا رسانه جمعی، به آن دسته از رسانه‌هایی گفته می‌شود که فرستنده به وسیلهه ی آن‌، پیام  های خود را به حجم وسیعی از مخاطبان می رساند. رسانه های گروهی دارای دو ویژگی مهم و کلیدی می باشند؛

اولی: ارتباط یک فرستنده با تعداد زیادی از مخاطبین
دومی: ارتباط یک سویه که فقط از سمت فرستنده به گیرنده انجام می شود، ارتباط یک‌ سویه در دنیای فعلی به طور تقریبی وجود ندارد.

متقاعد سازی مخاطب به کمک رسانه چیست؟ | 3 شرط اساسی متقاعد سازی رسانه

رسانه‌های اجتماعی

با توسعه فناوری اطلاعات، شکل دیگری از رسانه‌های ارتباطی در دنیا به وجود آمده است که با رسانه‌های جمعی تفاوت های خواهد داشت، رسانه‌هایی که امروزه به عنوان رسانه های اجتماعی شناخته شده اند، زمینه ی ارتباط دو سویه (تعاملی) را میان فرستنده و مخاطب فراهم می‌کنند، در این رسانه‌ها فقط یک طرف رابطه دارای قدرت و تسلط بیشتری می باشدد که (فرستنده) نامیده می شود، اما طرف دوم به دلیل زیر ساخت های موجود خود را در تعامل دو سویه با او می‌بیند.

مقالات مرتبط با این نوشتار :

رسانه اجتماعی به چه معنا است؟ | 5 تفاوت مهم میان رسانه‌های اجتماعی و رسانه‌های صنعتی
سواد رسانه ای به چه معنا است؟ | آموزش سواد رسانه‌ای
3/5 - (1 امتیاز)
نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

‫16 دیدگاه ها

  1. چقدر جذاب موضوع رسانه تعریف شده، واقعا خیلی از ما انسان ها تا به امروز استفاده درستی از رسانه نداشتم و نتونستیم اونو به خوبی برای خودمون معنی کنیم.
    سپاس گزارم از مطالب مفید شما

  2. I am really impressed together with your writing skills and also with the format to your blog. Is that this a paid subject matter or did you modify it your self? Either way keep up the nice high quality writing, it is uncommon to peer a nice weblog like this one nowadays..

  3. Good day very cool blog!! Man .. Excellent .. Superb .. I will bookmark your web site and take the feeds additionally…I’m glad to find a lot of helpful info right here within the publish, we want develop more techniques in this regard, thank you for sharing.

  4. Aw, this was a really nice post. In concept I want to put in writing like this moreover – taking time and precise effort to make a very good article… however what can I say… I procrastinate alot and under no circumstances seem to get one thing done.

  5. My developer is trying to persuade me to move to .net from PHP. I have always disliked the idea because of the expenses. But he’s tryiong none the less. I’ve been using Movable-type on a number of websites for about a year and am worried about switching to another platform. I have heard fantastic things about blogengine.net. Is there a way I can import all my wordpress posts into it? Any help would be really appreciated!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا