مدیریت رسانه

رسانه های اجتماعی چه تأثیری بر کسب و کار دارند؟

تعامل در رسانه های اجتماعی تحت تأثیر محیط کسب و کار است. شبکه ها و رسانه های اجتماعی باعث ارتباط و مشارکت بین کارکنان یک سازمان شده است و این شبکه ها فرصت مناسبی را برای کسب و کار فراهم کرده ­اند. با توجه به اینکه امروزه محیط کسب و کار به فناوری مبتنی بر رایانه وابسته است، وجود رسانه های اجتماعی امکان گفتگوهای سازنده را مهیا می ‌کند.
شبکه های اجتماعی با ویژگی بسیار مهم خود یعنی فراهم آوری امکان تعامل باعث تعامل میان افراد جامعه و شرکت ها شده است و در نتیجه‌ ی آن جامعه ایجاد شده در شبکه های اجتماعی باعث ایجاد ارزش در کسب و کار شده است.
رسانه‌ های اجتماعی باعث سهولت در ارائه اطلاعات در مورد تولید کنندگان، سازمان ‌ها، کارکنان و مشتریان شده است در نتیجه این رسانه منبع اطلاعاتی مهمی برای مصرف­ کننده‌ها محسوب می‌شود.
از طریق شبکه های اجتماعی می توان بدون نیاز به هزینه بالای تبلیغات، اطلاعات ارزشمند ی را به مشتریان ارائه کرد. همچنین وجود شبکه های اجتماعی امکان دریافت بازخوردی سریع از سوی مشتریان را فراهم کرده است.
مشتریان به راحتی از طریق این رسانه ها دیدگاه خود را در مورد کالایی خاص بیان می ‌کنند.

برقرار نکردن ارتباط با دنیای رسانه‌ ها باعث حذف از چرخه زندگی اجتماعی می شود.
این مهم در زمینه کسب و کار نیز صدق می کند. در محیط کسب و کار برای برقراری ارتباط با مشتری باید با او هم ذات پنداری کرد.
مشتریان علاقه دارند از اطلاعات جزئی در مورد کالای مورد استفاده و محصولات جدید آگاه باشند.
استفاده از رسانه های اجتماعی باعث می‌شود تا از نیازها و علایق مشتریان آگاه شده و در رفع انتظارات آن‌ها قدم برداشت. از سوی دیگر با وجود رسانه ها و استفاده از آن در فضای کسب و کار مخاطب نیز به طور مستمر از رویداد ها و اتفاقات سازمان با خبر خواهند بود.

تأثیر رسانه های اجتماعی بر بازاریابی چگونه است؟

تاثیر رسانه اجتماعی بر بازاریابی

نتایج پژوهش های انجام شده نشان می ‌دهد بازاریابی به سمت رسانه های اجتماعی در حرکت است.
یکی از دلایل این رخداد را می‌توان عدم موفقیت روش‌ های مرسوم آنلاین دانست.
به طور مثال ارسال آگهی از طریق ایمیل به علت وجود هرزنامه‌ ها دیگر نسبت به قبل تأثیر گذار نیستند.
همچنین تحولات فناوری باعث به وجود آمدن ابزارهای جدیدی شده است و کاربران نیز به سمت استفاده از این ابزارها از جمله رسانه های اجتماعی قدم برداشته اند.
با افزایش جمعیت جوان جامعه استفاده از رسانه های اجتماعی افزایش و به طبع آن استفاده از رسانه‌ های سنتی کاهش یافته است. از دیگر عوامل استفاده از رسانه‌ های اجتماعی در بازاریابی رفتار کاربران است.
افراد در فضای اینترنت اعتماد بیشتری به کاربران با شرایط مشابه خود دارند تا شرکت ها. همچنین نباید این نکته را فراموش کرد که بازاریابی در فضای رسانه‌ ای کنونی بسیار کم هزینه ‌تر است.

منظور از تعامل مشتری با کسب و کار در رسانه چیست؟

مشتریان به روش های مختلفی در رسانه های اجتماعی به شرکت‌ها کمک می ‌کنند. به طور مثال ممکن است از طریق فرد به فرد به تبلیغ یک محصول بپردازند. شرکت‌ ها برای افزایش تعاملات خود با مشتریان نیازمند رابطه ‌ای دو سویه هستند. این گونه تعاملات که ممکن است ماهیتی معامله‌ ای و یا غیر معامله‌ ای داشته باشند، تعامل با مشتری گفته می شود.
از دیدگاه «پترسون» منظور از تعامل مشتری در یک ارتباط میزان حضور فیزیکی، عاطفی و شناختی او با سازمان ارائه کننده خدمات است.
از سویی «بودن» تعامل با مشتری را یک فرآیند روانی می ‌داند که دارای جنبه های شناختی و روانی است.
بر این اساس تعامل یک فرآیند تکراری است که در صورت رضایت مشتری آغاز می ‌شود و منجر به وفاداری او می شود. «برودی» نیز اشاره دارد که «تعامل مشتری، افزایش وفاداری، رضایت، غنی‌ سازی، تعلقات عاطفی و تعهد مصرف ‌کننده را در پی دارد.».

رسانه اجتماعی به چه معنا است؟ | 5 تفاوت مهم میان رسانه‌های اجتماعی و رسانه‌های صنعتی
در فرایند تعامل مشتری با شرکت هر دو طرف این رابطه سود خواهند برد. به این مفهوم که شرکت مزیت رقابتی به دست می ‌آورد و مشتری نیز به رضایت بیش تر می ‌رسد که نتیجه ی آن وفاداری به شرکت است.
مشتریان به روش‌های مختلفی به تعامل با شرکت ها پرداخته و برای آن ارزش ایجاد کنند.
از این‌رو ارزش نهادن بر مشتری تنها به خاطر معامله ‌اش با شرکت کافی نیست بلکه باید به تعامل ایجاد شده به گونه‌ ای صحیح توجه کرد تا باعث افزایش ارزش شود. نظریه پردازان  به  چهار جز ارزش تعامل مشتری اشاره دارند.
از جمله این ارزش ها طول عمر مشتری (مدت زمان استفاده از خدمات یک شرکت)، ارزش ارجاعی مشتری (ایجاد انگیزه برای ارجاع مشتریان جدید)، ارزش تأثیرگذاری مشتری (رفتار مشتری برای تأثیرگذاری در دیگر مشتریان که ممکن است از طریق دهان به دهان باعث افزایش مشتریان شوند) و جز آخر، ارزش دانش مشتری (استفاده از بازخورد مشتریان در جهت افزایش ارزش) است.

مدل های کسب و کار رسانه های اجتماعی چه می باشند؟

مدل های کسب و کار در رسانه های اجتماعی

مدل‌ های کسب و کار رسانه های اجتماعی نوین شامل مدل‌ های مبتنی بر تلویزیون پولی، تلویزیون رایگان و کسب و کار ترکیبی می‌ باشد.

در مدل کسب و کار رایگان کانال‌ های رایگان توسط سازمان رادیو و تلویزیون دولتی و عمومی و یا بخش خصوصی تهیه می ‌شوند و اقدام به ساخت برنامه می کنند و از طریق تبلیغات کسب درآمد می کنند.
موفقیت در این مدل به تعداد بینندگان و میزان ساعات تماشا و حجم تبلیغات بستگی دارد.

سواد رسانه ای به چه معنا است؟ | آموزش سواد رسانه‌ای

در مدل کسب و کار مبتنی بر تلویزیون پولی یا کابلی ارائه کنندگان، خدمات متنوعی را فراهم می ‌کنند.
در این مدل چهار عامل کلیدی نقش دارند از جمله رقبا و ارائه دهندگان تلویزیون پولی، ارائه دهندگان رادیو و تلویزیون رایگان، قراردادهای طولانی مدت تولید کنندگان محتوا، میزان تمایل به پرداخت برای محتوای تلویزیونی.
در مدل تلویزیون پرداختی باید توجه داشت که تمام اقشار جامعه ثروتمند نیستند و اقدام به خرید سرویس نمی ‌کنند.
از سویی دسترسی به تلویزیون ‌های رایگان می تواند کار را برای مدل های پولی سخت‌تر کند زیرا این گونه ارائه کنندگان خدمات بایستی محتوای متنوع‌ تری فراهم کنند تا جامعه هدف به خرید اشتراک ترغیب شوند.
از سویی دیگر وجود رسانه های دیگر و شبکه های اجتماعی و دسترسی به محتوای سرگرم کننده بسیار و رایگان در اینترنت عواملی هستند که بر استفاده از تلویزیون پولی یا کابلی اثر می گذارند.

در مقاله حاضر به موضوع کسب و کار در فضار رسانه پرداخته شده و تأثیر این رسانه ها مورد بررسی قرار گرفته است.
همچنین نقش رسانه های اجتماعی در بازاریابی و مبحث تعامل مشتری با کسب و کار در رسانه پرداخته شد و در انتها به مدل کسب و کار رسانه‌ های نوین اشاره شد.

Rate this post
نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

‫2 دیدگاه ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا