آموزش سخنرانی و صحبت کردن در جمع

سخنرانی در جمع مهمترین توانمندی کلامی هر انسانی است. بر اساس تحقیقات یکی از دانشگاههای معتبر، حدود 41 درصد از مردم بهنگام سخنرانی در جمع، احساس ترس نزدیک به مرگ را تجربه میکنند. همین موضوع نشاندهنده اهمیت و البته دشواری کسب این مهارت میباشد. در صورت کسب و تقویت این مهارت میتوانیم بر نفوذ کلام خود افزوده و مخاطبان را تحت تاثیر خود قرار دهیم.

این مهارت در اکثر مشاغل و فعالیتهای اجتماعی مورد نیاز بوده و ما را به  فردی محبوب و کاریزماتیک بدل میسازد. البته خصوصیات فردی، در کسب این مهارت کاملا تاثیرگذارند و بدیهی است که افراد درونگرا و خجالتی در بدست آوردن این مهارت با موانع بیشتر و جدی تری مواجه میشوند. اما خبر خوب اینکه مهارت سخنرانی در جمع کاملا اکتسابی بوده و چه بسا افراد بسیار خجالتی با صرف کردن فعل خواستن و کسب آموزشهای لازم و تمرینهای کاربردی، به افرادی توانمند در این حوزه تبدیل شده اند.

چگونه سخنران خوبی باشیم  ؟ | 5 عامل موثر در سخنرانی موفق

برای کسب این مهارت باید همزمان ذهن و جسم خود را آماده سازیم.

از نظر جسمی میبایست کاملا به سلامتی خود اهمیت بدهیم، به نحوه تغذیه خود توجه ویژه داشته باشیم، صدای خود را گرم کنیم، به میزان کافی آب بنوشیم و تمرکز و مدیتیشن را فراموش نکنیم.

از نقطه نظر تقویت ذهنی میبایست این موارد را مدنظر قرار دهیم: از طریق روشهای کاربردی مثل شفاهی سازی، عاطفی سازی، تصویرسازی و عینی سازی، مثبت گرایی را در خود تقویت کنیم، اعتماد به نفس خود را تقویت و به آن تکیه کنیم، به بازخوردها توجه کنیم، محتوای سخنرانی را درک کنیم و بشدت تمرینهای ضروری در این حوزه را جدی بگیریم.

البته باید به خاطر داشته باشیم که کمی نگرانی بهنگام صحبت کردن در جمع کاملا طبیعی است ولی ما باید ترس مازاد بر آن را در کنترل خود درآوریم. مهمترین این ترسها، ترس از مواجهه با افراد غریبه، ترس از قضاوت یا عکس العمل مخاطبان، ترس از فراموشی مطالب و مواردی از این دست هستند که عامل اصلی ایجاد مشکل در سخنرانی و کاهش اعتماد به نفس به حساب میایند که از آن با عبارت گلوسو فوبیا نام برده میشود. این موارد ذهن و جسم را تحت الشعاع قرارداده و باعث اضطراب، افزایش ضربان قلب، تعریق، مشکلات تنفسی، لرزش صدا و فراموشی میشوند.خوشبختانه برای غلبه بر تمام این مشکلات راه حلهای مناسب وجود دارد و نیاز به صبر و البته پشتکار بسیار دارد.

موارد ضروری جهت یادگیری مهارت سخنرانی در جمع

 

1.آموختن راهکارهای غلبه بر اضطراب. در مقاله های مرتبط، به تفصیل در این خصوص توضیحات لازم را ارائه کرده ایم.

2. تمرینهای صداسازی. بخاطر داشته کمی لرزش در ابتدای صحبت کردن کاملا طبیعی است ولی باید بسرعت کنترل گردد. صدا سازی کاملا اکتسابی بوده و نیازی نیست از ابتدا دارای صدایی کاملا خاص و جذاب باشیم.

آموزش گویندگی و فن بیان چیست؟ 10 نکته ای که حتما باید بدانیم

3.تمرینهای تنفسی. توضیحات در این خصوص را در مقاله تنفس صحیح در صحبت کردن بطور کامل توضیح داده ایم. فقط به ذکر این نکته اکتفا میکنم که منظور از تنفس صحیح همان تنفس دیافراگمی یا شکمی است که آموختن آن برای همه افراد کاملا ضروریست.

4.تمرین سخنرانی. حتی باتجربه ترین سخنرانها هم گاهی قسمتهای مختلف سخنرانی خود را تمرین میکنند. تمرین، بخصوص برای قسمت آغاز سخنرانی هرگز نباید بدست فراموشی سپرده شود. آغاز، مهمترین قسمت سخنرانی است که مخاطب شناسی در آن صورت میگیرد و بیشترین سهم را در میزان تاثیرگذاری سخنران بر مخاطبان برعهده دارد. بهمین سبب لازم است تا قسمت آغاز سخنرانی خود را بارها تمرین کنیم.

چگونه فن بیان خود را تقویت کنیم ؟

5.تهیه نطق و انتخاب ساختار. لازم نیست تمام متن سخنرانی خود را مکتوب کنیم ولی باید برای آن طراحی داشته باشیم تا در طول سخنرانی دچار مشکل نشویم. انتخاب ساختار هم با توجه به اطلاعاتی که از مخاطب خود بدست میاوریم، موضوعی بسیار مهم و قابل توجه است.

[ai_playlist id=”21104″]

6.تمرین دایره واژگان. لازمه سخن گفتن بخصوص در جمع این است که ما اصولاحرفی برای گفتن داشته باشیم. برای اینکه بتوانیم درباره یک موضوع به تفصیل سخن بگوییم و جوانب مختلف آن را واکاوی کنیم نیاز به منبع سرشاری از واژگان داریم که در ذهن ما وجود داشته باشد. بنابراین اگر میخواهیم برای صحبت کردن در جمع به مشکل برنخوریم و به قولی در میانه راه نمانیم نیاز به تقویت دایره واژگان خود داریم. مطالعه مستمر، مهمترین سلاح ما در این حوزه است.

9 تکنیک کاربردی برای صحبت کردن در جمع

سخنرانی در جمع یکی از مهمترین مهارتها در زندگی اجتماعی است که بدون آن هرگز نمیتوانیم به اهداف خود دست پیدا کنیم و دیگران را نسبت به پذیرش سخنان خود متقاعد سازیم. پس آموختن این مهارت برای هر فردی و در هر شرایط اجتماعی کاملا ضروری است و میبایست مورد توجه جدی واقع گردد.

مقالات مرتبط با این نوشتار :

نکات مهم در سخنرانی چیست؟ | اگر به سخنرانی علاقه نداریم سخنرانی نکنیم
جملات مناسب در سخنرانی | بدون وجود جملات زیبا سخنرانی نکنیم + 5 روش قدرتمند برای شروع سخنرانی
ظاهر و پوشش یک سخنران حرفه ای باید چگونه باشد؟ + نکاتی که باید بدانیم
راه های تقویت فن بیان کودکان
4.9/5 - (25 امتیاز)
خروج از نسخه موبایل