روانشناسی کودکان

آداب معرفی و صحبت های تلفنی

ما می توانیم کودک را در نحوه معرفی خود و دیگران راهنمایی کنیم تا از این طریق تاثیر مثبتی در برخوردهای اولیه خود بر جای بگذارد. ما می توانیم کودک خود را تشویق کنیم تا از مهارت های اجتماعی استفاده کند.
همچنین تلفن، امکانات بی شماری برای ارتباط بر قرار کردن سریع در اختیار ما قرار می دهد، اما دانستن نکاتی جهت استفاده بهینه از آن ضروری است. کودکان می توانند به کمک ما از آداب صحبت تلفنی در زمان نبود ما آشنا شوند.

آداب معرفی – اشخاص مهم تر را اول معرفی کنیم

معرفی کردن اشخاص به یکدیگر، تنها ویژه بزرگسالان نیست. کودکان نیز باید روش انجام کار را یاد بگیرند.  با در نظر گرفتن اولویت ها می توان احترام خود را نشان داد. اگر نام شخص مهمتر اول برده شود، آداب معرفی کردن به طور صحیح انجام شده است .

  1. 1.شخص سالمند بر جوان اولویت دارد . اول باید شخص بزرگ تر معرفی شود. 
  2. 2.خانم ها بر آقایان اولویت دارند. اول باید خانم ها معرفی شوند. 
  3. 3.اعتبار اشخاص باعث اولویت او بر دیگری است. منظور افرادی است که مقام رسمی دارند. 

آداب معرفی – تکرار اسم در زمان معرفی

آداب معرفی در هنگام گفتگو

کودکان نمی دانند دیگران درباره آنها چه فکر می کنند و به آسانی دچار اضطراب می شوند؛ آنها در حین معرفی، اسم جدید را از یاد می برند. ما باید به کودک تذکر دهیم در حین معرفی، حواس خود را جمع کرده و اسم شخص را تکرار کند (از آشنایی با شما خوشحالم جوردن). تکرار اسم جدید باعث می شود کودک بتواند در آینده، آن را به خاطر بیاورد.

آداب معرفی – فراموش کردن نام افراد

ممکن است برای هر کس چنین تجربه ای پیش آید، اسمی را یاد گرفته و دقیقه های بعد آن را فراموش کند. وقتی حافظه کودک یاری نکرده و اسمی را فراموش می کند، بهترین کار، درخواست تکرار اسم است، (مرا ببخشید، اسم شما را فراموش کرده ام).

موقعیت دشوارتر زمانی است که دختر ما نمی خواهد دو نفر را به یکدیگر معرفی کند، اما با وجود اینکه آنها را پیش از این ملاقات کرده، اسم یکی از آن ها را به یاد نمی آورد.  دختر ما نمی تواند بدون مقدمه اسم شخص را بپرسد. اما به عنوان مثال می تواند بگوید: (دوست من کتی را ملاقات کردی؟) و شخص مورد نظر خواهد گفت: (از آشنایی با شما خوشبختم، من جین کنت هستم.) اگر خود را معرفی نکرد کودک نی تواند مکالمه را ادامه داده و یا به فراموشی خود اعتراف کند تا فرد مورد نظر اسم خود را بگوید.

آداب معرفی – ملاقات با یک گروه

در مواقعی کودک یکی از دوستانش را به یک گروه معرفی می کند و اسم او را می گوید، (کریستی با تیم فوتبال آشنا شو، شما هم یکی یکی اسم خود را به کریستی بگویید.)
ممکن است شخص با یک گروه روبه رو شود و هیچ کس داوطلب معرفی او نشود.  در چنین مواردی ما باید کودک را تشویق کنیم که لبخند بزند و خودش را معرفی کند، (سلام، من کلی اسمیت هستم. اسم شما چیست؟ )

بیاموزیم وقتی بزرگتری وارد جمعی می شود از جایمان بلند شویم

زمانی که شخصی به سوی ما می آید و مایل است با ما سخن بگوید، ایستادن نشانه احترام به او است.  کودکان به ندرت به نشانه احترام می ایستند، اما این حرکت شخصیت آنها را بالا می برد. اگر کودک در زمان ورود مادر بزرگ از جای خود برخیزد، در بزرگی نیز هنگام ملاقات رئیس دانشگاه و یا رئیس خود می ایستد و این عمل از نظر او طبیعی خواهد بود.
کودک باید در مواقع زیر از جای خود برخیزد:

  1. 1.درحین معرفی. 
  2. 2.در زمان خداحافظی و سلام. 
  3. 3.در زمان صحبت با اشخاص بزرگتر. 
  4. 4.در برخی از مراسم. 

همیشه قبل از حضور در میهمانی، انتظارات خود را به کودک بگوییم تا مجبور نشویم در مقابل دیگران مطلبی را به او یاد آوری کنیم.  اگر کودک در موقع لازم مراتب احترام را به جا نیاورد، بعدا با او صحبت کنیم.

تماس تلفنی

استفاده از تلفن آسان به نظر می رسد، اما لازم است کودک نکاتی را در این باره یاد بگیرد. کودکان نخست برای صحبت با دوستان خود از تلفن استفاده می کنند و یا وقت ملاقاتی می گیرند .کودک می تواند با اعتماد کافی از این وسیله مفید استفاده کند. در این روش استفاده صحیح از تلفن برای کودکان ذکر می نماییم:

  1. 1.با دقت شماره گیری کنند. 
  2. 2.زمان را در نظر داشته باشند.
  3. 3.گوشی را پس از 6زنگ ،سر جای خود بگذارند. 
  4. 4.پس از وصل شدن ارتباط، بلافاصله اسم خود را بگویند. 
  5. 5.هنگام صحبت کردن خوراکی نخورند. 
  6. 6.هنگام صحبت تلفنی تلویزیون و رادیو را خاموش کنند. 
  7. 7.برای تلفن کردن دلیل داشته باشند. 
  8. 8.پیام شان را کوتاه بگذارند .
  9. 9.خداحافظی کنند. 

تمرین

اگر کودک حداقل ده سال دارد، از او بخواهیم برای کسب اطلاعات تلفن بزند. مثل خریدن اسباب بازی قبل آن با مغازه تماس بگیرد و از موجود بودنش مطمئن شود.

در صورت شماره گیری اشتباه چه کنیم

کودکان زمانی که اشتباه شماره گیری میکنند، احساس میکنند خلع سلاح شده اند. وقتی آنها صدای غریبه ای را از آن سوی خط میشنوند، اولین واکنش نشان این است که گوشی را قطع می کنند، اما مهم است که نخست عذرخواهی کنند.
کودک باید دقت کند برای بار دوم شماره را اشتباه نگیرد. اشتباه شماره گیری مجدد، از عذرخواهی نکردن، بدتر است.  ممکن است کودک به دلیل غلط یادداشت کردن شماره تلفن و یا فشار دادن دکمه نادرست، اشتباه شماره گیری کند. او می تواند برای پیدا کردن دلیل اشتباه خود شماره تلفن را برای شخصی که پشت خط است تکرار کند.

تشویق

ظرف کوچکی در گوشه ای از خانه قرار داده و اسم کودک را روی آن بچسبانید. هر بار کودک رفتار خوبی داشت، در آن کمی پول بریزید.  در آخر ماه اجازه دهید او پول های جمع شده را خرج کند.

استفاده از تلفن همراه

استفاده از تلفن همراه در کودکان و آداب معاشرت

استفاده از تلفن همراه آسان و بسیار متداول است. والدین تلفن را به کودک داده تا بتوانند آسان با او تماس بگیرند و در مواقع لزوم در دسترس باشد.

تلفن همراه باعث امنیت بیشتر شده و زندگی را آسان تر می کند اما گاه در اماکن عمومی ایجاد مزاحمت می کند. ما باید به کودک تذکر دهیم با صدایی آرام با تلفن همراه صحبت کند. کودک تصور می کند وسیله ای کوچک همچون تلفن همراه نمی تواند صدای او را به خوبی منتقل کند و بدون توجه، بلند صحبت می کند.  او باید گوشه خلوتی برای صحبت به وسیله تلفن همراه انتخاب کند. کودک، احترام خود را به دیگران وقتی نشان می دهد که مکالمه او مزاحم دیگران نشود.

شوخی تلفنی

کودک نباید از تلفن به عنوان وسیله سرگرمی استفاده کند. به او یادآوری کنیم شوخی هایی مثل، (می توانی حدس بزنی من کی هستم؟) ایجاد مزاحمت می کند.

بعضی از شوخی های تلفنی باعث اضطراب دیگران می شود و نابخشودنی است. استفاده تلفنی از مراکز اورژانس نیز باید فقط در مواقع ضروری باشد، زیرا خط تلفن اشغال شده و شخصی که محتاج کمک است نمی تواند از آن استفاده کند. زمانی که کودک بتواند شماره گیری کند، ما باید در مورد مطالب فوق با او صحبت کنیم.

با ما همراه باشید.

Rate this post
نمایش بیشتر

مریم ابوطالبی

مربی مهارت های زندگی - مدرس دانشگاه

نوشته های مشابه

‫14 دیدگاه ها

  1. I really like your writing style, great info, thank you for putting up :D. “He wrapped himself in quotations- as a beggar would enfold himself in the purple of Emperors.” by Rudyard Kipling.

  2. What i do not realize is in reality how you are now not actually much more neatly-favored than you might be now. You are so intelligent. You already know therefore considerably relating to this topic, made me in my opinion consider it from so many numerous angles. Its like men and women don’t seem to be involved until it is something to do with Lady gaga! Your personal stuffs great. Always take care of it up!

  3. Great post. I used to be checking constantly this weblog and I am impressed! Extremely helpful info specifically the last phase 🙂 I take care of such info much. I used to be seeking this particular information for a long time. Thank you and best of luck.

  4. Write more, thats all I have to say. Literally, it seems as though you relied on the video to make your point. You obviously know what youre talking about, why throw away your intelligence on just posting videos to your site when you could be giving us something informative to read?

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا