بهبود زندگی

10 راه برای مقابله با پشیمانی کمتر در پایان هفته و زندگی – آتلانتیک

بنظر شما راهکار مقابله با پشیمانی چه می باشد؟

10 راه برای پشیمانی و حسرت کمتر در پایان هفته:

تحقیقات نشان می دهد که مردم دنیا در پایان زندگیشان اکثرا یک سری حسرت های مشترک دارند، گاهی در پایان زندگی و گاهی در پایان یک هفته. این حسرت ها کدام اند ؟ چطور با برنامه ریزی آن ها را تبدیل به اتفاق خوب زندگیمان کنیم؟ 

 

شاید برایتان اتفاق افتاده باشد که در اخر هفته به خودتان بگویید: “من این هفته به کارهایی که انتظار داشتم انجام دهم نرسیدم”ویا “من این هفته باید بیشتر با خانواده ام وقت میگذراندم”، شما تنها نیستید. بسیاری از مردم در پایان هر هفته از آنچه در طول هفته انجام داده اند ویا کارهایی که میخواستند انجام دهند و ندادند پشیمان هستند.

فرهنگ لغت مریام وبستر می گوید: پشیمانی به معنی “احساس بسیار متاسف است.” این احساس تاسف ممکن است راجع به یک مسئله جزئی مانند فراموش کردن یک قرار ملاقات باشد ویا می تواند یک موضوع عمده، مانند ارتکاب جرم باشد.

زندگی بهتر از طریق مقابله با پشیمانی

بر اساس یک مطالعه منتشر شده در بولتن روانشناسی شخصی و اجتماعی، شش موضوع اساسی وجود دارد که در این شش مورد آمریکایی ها بزرگترین پشیمانی هایشان  را تجربه می کنند:

1- تحصیلات
2- حرفه شغلی
3- مسائل عاشقانه
4- خانواده
5- خود بهبود سازی
6- اوقات فراغت

بسیاری از مردم زمانی که به پایان عمرشان نزدیک می شوند پشیمانی های عظیمی را تجربه می کنند. آن ها اغلب جملات تکراری و کلیشه ای از نظیر “من باید در تمام این سال ها با برادر خود در ارتباط میبودم” ویا “من باید بیشتر تلاش می کردم تا ازدواجم را حفظ کنم.” و ….بیان می کنند.
متأسفانه، برای بسیاری از مردم، خیلی دیر شده است تا تغییرات مثبت را در زندگیشان ایجاد کنند و یا انکه بتوانند خسارات وارد شده به زندگیشان را جبران کنند.

اما خبر خوب این است که با توجه به نارضایتی های کوچکتری که در پایان هر هفته تجربه می کنید، می توانید از پشیمانی های بزرگ تر در پایان زندگیتان جلوگیری کنید. توانا به شا ده روش را معرفی می کند تا بتوانید پشیمانی هایتان را به حداقل برسانید.

1- اولین راه مقابله با پشیمانی این می باشد که از پشیمانی هایتان قدردانی کنید!

این که آیا نارضایتی شما ناشی از انجام ندادن کار است، مانند صحبت نکردن برای دفاع ازخودتان ویا آنکه اشتباه انجام دادن کاری است، مانند شتابزده رها کردن کارتان، باید بدانید هر کس اشتباه می کند. اما گاهی اوقات، غرور مانع از پذیرش اعتراف به اشتباه می شود.

اگرخودتان را برای اشتباهی که انجام داده اید مجازات کنید و یا آنکه به جای شناخت بهتر مشکل صورت مسئله را پاک کنید، باید بگویم این کار کمکی به شما نمیکند و مفید واقع نخواهد شد،شما می توانید با صرف چند دقیقه برای اعتراف به اشتباهاتتان از اشتباهات خود یاد بگیرید.

پشیمانی از اسیب رساندن به دیگران، زندگی کردن درحاشیه امن و تنهایی خود و یا  نتیجه مطلوب  نگرفتن از ریسک کردن و… احساسات خود را علامتگذاری کنید چرا که پذیرفتن و تشخیص پشیمانی می تواند لحظات تاسف بار شما را به فرصتی برای رشدتان تبدیل کند.

دوره مرتبط | دوره عزت نفس توانا | چطور خودمان را دوست داشته باشیم ؟ 

2- اهداف بلند مدت خود را شناسایی کنید

بدون اهداف مشخص درازمدت، احتمالا پایان هفته تان با پشیمانی به پایان خواهد رسید. آیا می خواهید از سلامتی خود مراقبت بیشتری داشته باشید؟ آیا می خواهید یک مدرک تحصیلی بگیرید؟ آیا می خواهید با فرزندان ویا پدر  و مادر خود بیشتر وقت بگذرانید؟

 آنچه که می خواهید در 5 10 و20 سال اینده در زندگیتان رقم بخورد را مشخص کنید. فکر کردن به جلو، کلید ساختن زندگی آرمانی تان است،زندگی ای که با تاسف وپشیمانی کمتری همراه است.

 

3- مقابله با پشیمانی از طریق ایجاد اهداف هفتگی

ایجاد اهداف هفتگی و مقابله با پشیمانی

ایجاد اهداف هفتگی به شما کمک می کند تا ایده های خود را به عمل تبدیل کنید. از خود بپرسید: “انتظار دارم چه چیزی در هفت روز آینده انجام شود، تا در اخر هفته احساس ناکامی نکنم؟”
شاید می خواهید یک کیلو وزن کم کنید و یا شاید هم دوست دارید تمام هفته را بدون انکه عصبانی شوید و کنترلتان را از دست بدهید بگذرانید.

هنگامی که هدف خود را می نویسید شانس موفقیت را افزایش می دهید. بنابراین میتوانید یک پوستر از اهدافت هفتگی خود درست کنید و به اتاقتان بچسبانید و یا انکه این اهداف را بر صفحه ای تایپ کنید و پس زمینه لپ تاپتان بگذارید و یا می توانید ان را در تقویمتان یادداشت کنید.به هر صورت که برایتان راحت تر است اهدف هفتگی خود را بنویسید ودائما آن را چک کنید.

مطالب مرتبط | هشت نکته طلایی برای سخت ذهنی و هدف گذاری موفق 

4- ایجاد اهداف روزانه

روزانه یک گام را که می تواند شمارا به اهداف هفتگیتان نزدیک تر کند را مشخص کنید.برای مثال این اهدف روزانه می تواند شامل 20 دقیقه ورزش کردن باشد ویاآنکه 15 دقیقه را مشخص می کنید برای مرتب کردن کمدتان.

دقت کنید که اهدافتان عملی باشد. این اهداف می تواند به اندازه ای که بخواهید کوچک یا بلند پروازانه باشد، اما انتظارات خود را در یک سطح  منطقی نگه دارید چرا که تجربه موفقیت های روزانه می تواند انگیزه ای برای ادامه دادن باشد.

5- خودتان را برای موفقیت تنظیم کنید!

برای رسیدن به موفقیت، امکانات لازم را در دسترستان قرار دهید تا انجام اهداف برایتان راحت تر باشد.برای مثال :اگر می خواهید قبل از کار تمرین کنید، قبل از اینکه به خواب بروید، کفش های ورزشی خود را بپوشید و یا کفش های خود را در کنار تخت بگذارید. اگر می خواهید یک کتاب بنویسید، لوازم کارتان را اماده کنید(کاغذ، قلم، تحقیقاتتان، لپ تاپ و…) و زمانی رابرای نوشتن کتابتان برنامه ریزی کنید ودر تقویم خود علامت بزنید. یادتان نرود که وسوسه ها همیشه در کمین اند! اگر به جای کار بر روی کتابی که قصد داشتید بنویسید وسوسه شدید که روی مبل بنشینید و تلویزیون تماشا کنید، کنترل تلوزیون را در جای سخت و دوراز دسترسی قرار دهید تا کمتر برای روشن کردنش وسوسه شوید.
تنظیم محیط اطراف و روحیاتتان برای موفقیت می تواند شانس براورده شدن اهدافتان را افزایش دهد. چند تغییرکوچک استراتژیک میتواند به شما کمک کند تا توانایی شما برای موفقیت افزایش پیدا کند.

دوره مرتبط | چگونه تصمیم بگیریم تا دچار پشیمانی نشویم ؟ 

دوره مرتبط | مدیریت زمان چیست و چگونه در زندگی به ما کمک می کند ؟

6-برنامه ریزی برای موانع و چالش ها:

 

در مورد مانعی که برسر راه اهدافتان وجود دارند فکر کنید. شاید یک مهمانی اداری مانعی برای حفظ رژیم غذایی شما باشد.ویا انکه پیش رو داشتن هفته ای شلوغ به این معنا باشد که فرصت کمی دارید تا با فرزندانتان وقت بگذرانید.

در مورد موانعی که احتمالا درهفته پیش رویتان با آن ها مواجه می شوید فکر کنید. برنامه ای تنظیم کنید تا در برابرمقابله با وسوسه ها و یا غلبه برچالش های پیش رویتان به شما کمک کند. هنگامی که برنامه ای روشن و واضح دارید،اماده تر و مجهزتر در برابر چالش های آنی عمل می کنید.

7- مقابله با پشیمانی بوسیله یافتن راه هایی برای مسئولیت پذیری

مسئولیت پذیری می تواند یک جنبه کلیدی برای انگیزه مند ماندن باشد و روش های مختلفی وجود دارد تا خودتان را مسئولیت پذیر نگه دارید. و بسیار مهم است که استراتژی هایی را انتخاب کنید که برای شما مناسب تر است.

شاید علامت گذاری تقویمی که بر در یخچال قرار دارد به منظور یاداوری ساعات ورزش و رفتن به باشگاه تمام ان چیزی باشد که شما برای ثابت قدم بودن به آن نیاز دارید. ویا ممکن است برنامه ای پیدا کنید که به شما امکان پیشرفت روزانه را دهد.

برخی دیگر ازافراد ممکن است به دیگران احتیاج داشته باشند تا آن ها را در مسیر نگه دارد، در واقع این افراد تمایل دارند یک اهرم فشار خارجی ان ها را به سمت انجام کارهایشان سوق دهد. این ممکن است به معنای هر روز کار کردن با یک دوست باشد ویا ممکن است به معنای ارسال یک عکس از خود در ورزشگاه در رسانه های اجتماعی باشد. در واقع بازخوردی که از دیگران دریافت میکنند آن ها را در مسیر اهدافشان ثابت قدم نگاه می دارد.

در نظر بگیرید که در طول هفته چه چیزی باعث میشود تا شما در برابر اهدافتان مسئولیت پذیر و پاسخگو باشید، از این موضوع به عنوان انگیزه و نوعی اهرم فشار استفاده کنید تا از مسیر اهدافتان دور نشوید.

 

8- پیشرفتتان را منعکس کنید!

گامی برای پیشرفت از طریق مقابله با پشیمانی
چند دقیقه در روز به انعکاس پیشرفت خود نگاهی بیندازید. در مورد آنچه که به خوبی انجام دادید فکر کنید، سپس بیاندیشید که چگونه می توانید عملکرد بهتری داشته باشید در واقع هر روز با خودتان برای بهتر شدن رقابت کنید.
یک مجله کوچک برای خودتان بسازید!! یک مجله ویا یک لیست ساده از گام هایی که لازم است برای رسیدن به هدفتان بردارید تهیه کنید تا به مسیر پیشرفتتان کمک کند.
سپس، در پایان هر هفته و یک بار در ماه، تمام مراحل انجام شده را بخوانید. بازبینی پیشرفتی که انجام داده اید، میتواند انگیزه شما را برای ادامه کار بیشتر کند، بنابراین کمتر دچار احساس پشیمانی خواهید شد.

9- موفقیتتان را جشن بگیرید:

جشن نقطه عطف کوچکی در طول مسیرسخت وطولانی ای که پیش رو دارید می تواند سخت کار کردنتان را لذت بخش کند. پیش از این تصمیم بگیرید که چگونه به خودتان بابت انجام دادن درست کارها جایزه بدهید.
برای مثال شاید بعد از اینکه 30 بار به باشگاه رفتید، یک پیراهن جدید را برای خود خریداری کنید. یا شاید بخواهید زمانی که موفق شدید مقدار زیادی پول صرفه جویی کنید دوستان خود را برای یک مهمانی شام دعوت کنید.
فقط اطمینان حاصل کنید که جایزه هایی که برای خودتان تعیین میکنید بر سر راه اهدافتان قرار نگیرد و تمام تلاشتان را پوچ نکند برای مثال خود را به رستوران مهمان نکنید وقتی تمام هفته در یک رژیم سخت غذایی بودید.باور کنید آخرین چیزی که می خواهید این است که جشن موفقیتتان ،خود مانع پیشرفت شما شود.

10- شناسایی راه هایی برای عملکرد بهتر:


در حالی که اهمیت دادن به تلاش و موفقیت شما مهم است، تشخیص مراحلی که می توانید انجام دهید برای عملکرد بهتر مهم تر است.

برای شناسایی آنچه که می خواهید هفته آینده بهتر انجام دهید، وقت بگذارید. آیا می خواهید به مدت 10 دقیقه بیشتر ورزش کنید؟ آیا می خواهید 15 دقیقه زودتر از خواب بیدار شوید؟ مواردی را مشخص کنید که می خواهید در آن زمینه عملکرد بهتری نسبت به هفته قبلتان داشته باشید و یک برنامه اهداف هفتگی جدید تنظیم کنید.

با تلاش مستمر و سخت کارکردن ممکن است در انتهای هر هفته پشیمانی کمتری را تجربه کنید ولی دانستن اینکه شما تلاش می کنید در آینده بهتر شوید، می تواند به شما کمک کند که پشیمانی های خود را به فرصت های یادگیری تبدیل کنید تا به اهداف خود برسید.

 

5/5 - (1 امتیاز)
نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا