بهبود روابط زناشویی

باید ها و نباید های احترام به همسر

اگر بتوانیم خودمان و همسرمان را در قالب یک تیم تصور کنیم و حقوق یک دیگر را بشناسیم، حرمت زندگی مشترک‌ مان حفظ می شود. خانواده همانند تيم کوه نوردي است که خود را براي رفتن به قله آماده مي کنند. اعضاي اين تيم براي رسيدن به قله بايد با هم وحدت داشته باشند. يکپارچگي و همراهي خود را از دست ندهند. آن ها علي رغم نظر هاي متعدد گوناگون بايد از يک منظور واحد پيروي کنند. در یک تیمِ قوی زمان ‌هایی که یک مشکل یا اختلاف نظر وجود دارد افراد با یک دیگر به صورت محترمانه برخورد می‌کنند. بهتر است در صحبت ‌های مان راجع به تصمیمات مشترک کمتر از کلمۀ “من” و بیش تر از “ما” استفاده کنیم و احترام به همسرمان را رعایت کنیم. در این مقاله می خواهیم باید ها و نباید های احترام به همسر را بررسی کنیم.

اگر با همسرمان اختلاف نظر داریم محترمانه دلایل را مطرح کنیم و بحث کنیم

احترام به همسر و زوجی در حال گفت و گو

اغلب زوج ها با یک دیگر اختلاف دارند که البته موضوع اصلی اختلاف نظر نیست و آن چه در این میان دارای اهمیت است چگونگی کنار آمدن با این اختلافات است.

بسیاری از انتقادات ما از همسرمان در واقع پایه و اساس دارد. صحبت کردن باعث می شود همسران احساسات، نظرات و افکار یک دیگر را به درستی انتقال دهند و با آن ها به طور مناسب ارتباط و تعامل برقرار کنند. با مطرح کردن دلایل به هم دیگر کمک می کنند تا در موقعیت های مختلف، افکاری را که پشت نظرات شان است، مشخص شود.

با تفاوت ها کنار بیاییم و به آن ها احترام بگذاریم

آستانه صبر و تحمل بالا و اخلاق نیک در زندگی بسیار مؤثر است، پس بهتر است در بعضی موارد چشم خود را بر روی مشکلات ببندیم چرا که به فرموده قرآن کریم زن و شوهر باید مایه ی آرامش هم دیگر باشند. هيچ فردي کاملا در افکار، احساسات و گاه حتي اعتقادات شبيه به فرد ديگري نيست. تفاوت ‌هاي جسمي نيز از اين قاعده مستثني نیستند و هيچ زن و مردي را در اين کره ی خاکي نمي ‌توان به ‌طور صد در صد يکسان يافت. زنان و مردان در نحوه ی واکنش به مشکلات متفاوت هستند. زنان در واکنش به مسائل به تحليل خطا ها و اشتباهات گذشته و داستان ‌پردازي مي‌ پردازند، در حالي ‌که مردان توانايي زيادي در رها کردن موضوعات دارند. همه ما به اين موضوع واقفيم که مردان و زنان ازلحاظ جسمي و روحي با هم متفاوت‌ هستند و همان ‌گونه که در خلقت ظاهري با هم تفاوت دارند، در مسائل روحي و رواني نيز از يک ديگر متمايزند. پس ما باید احترام به تفاوت های همسر مان را یاد بگیریم.

از محبت های همسرمان قدردانی کنیم

احترام به همسر و شوهری در حال بوسیدن همسرش

قدر دانی از همسر یکی از نشانه های احترام به همسرتان است. یکی از تأثیر گذار ترین راه ها برای رسیدن به آرامش و خوشبختی ایجاد جو قدردانی در خانواده می باشد. قدردانی از همسر به راه های مختلف کمک می کند تا انسان به راحتی بتواند محبت طرف مقابل را به خود جلب نماید. قدردانی از همسر باعث بهتر شدن رابطه شما با همسرتان می شود، سلامت روان را بالا می برد و دید تان به زندگی اجتماعی را عوض می کند. قدرشناسی حسادت و خشم را کم رنگ‌ تر کرده و فرد را در موقعیت رضایت از زندگی فعلی قرار می‌ دهد. تشکر از همسر با بیان جملات ساده ای مانند مرسی که مرا به سر کارم رساندی، متشکرم که با تمام خستگی ات در تمیز کردن خانه کمک می کنی، برای همسرتان انرژی بخش خواهد بود.

وقتی به اختلاف نظر بر می خوریم به جای مشاجره، مصالحه کنیم

این که بر سر موضوعات تکراری با همسر خود بحث می کنیم یا نمی توانیم مسائل گذشته را فراموش کنیم، مساله ی بی اهمیتی نیست. پیش از بد تر شدن اوضاع صلح کنید. بعضی وقت ها با قطع کردن دعوا و مشخص کردن زمانی در روز بعد برای ادامه بحث با یک دیگر فرصتی برای استراحت کردن و جمع و جور کردن افکار پیدا می کنیم و در روز بعد ممکن است موضوع مورد اختلاف بسیار کم‌ اهمیت ‌تر از آن چه بود به نظر برسد. شاید غیر معمول به نظر برسد که از گارد دفاعی‌ مان در اوج دعوا پایین بیاییم، اما اقدامی بسیار موثر در حل و فصل اختلافات است و نشان دهنده ی احترام شما به همسرتان است. فکر نکنیم که اگر برای رفع اختلاف پیش قدم شویم ما بازنده هستیم، بلکه این حرکت نشان دهنده ی رشد شخصیتی و از خود گذشتگی بالای ماست و به همسرمان برای جبران نیز انگیزه می‌ دهیم. عمل به این توصیه ‌ها به ما یاری می ‌رساند و مانع طولانی شدن مشاجره و به هم خوردن رابطه ی دوجانبه‌ مان با همسرمان می ‌شود.

راهکارهای احترام به همسر

در آیه ی 21 سوره ی روم آمده است: «از نشانه های خداوند این است که از نوع خودتان، همسرانی برای شما آفرید تا در کنار آنان آرامش یابید و میان تان دوستی و رحمت نهاد». انسان ها نسبت با کسی که به آنان احترام بگذارند و نسبت به ایشان ابراز توجه و قدردانی کنند انس و الفت می گیرند پس برای جلب مردم آن چه می خواهند باید به آنان بخشید. هر انسانی دارای خصلت یا رفتار و با عقیده و بعدی است که شایسته ستایش و تمجید است. وظیفه ماست که این جنبه های خوب را بیابیم و او را به سبب داشتن آن ها تمجید نماییم. برای آن كه به همسر خود احترام بگذاریم باید دنیای او را درك كنیم و بفهمیم كدام رفتار ما را نماد احترام می شمرد.

در ادامه به انتخاب شیوه های متفاوت برای ابراز احترام به همسر اشاره می كنیم:

یاد بگیریم خودمان را جای همسرمان تصور کنیم

همه ما در موقعیت ‌هایی بوده‌ ایم که رفتار یا گفتار یک نفر، بد و پر عیب و ایراد به نظرمان رسید. این که وقتی من نوعی رفتاری از کسی ببینم و سریع او را محاکمه نکنم و به او انگ عیب و ایرادی نگذارم، نشان می دهد که چقدر من توانایی دارم که خودم را جای دیگران تصور کنم. منظور از این توانایی این است که فرد به درک احساس، هیجانات و افکار همسرش آگاه است یا به بیان ساده تر می تواند خودش را جای همسرش قرار دهد، درد او را بفهمد و در بهبود شرایطش کوشا باشد. قبل از مشاجره‌ اندکی به خودمان فرصت دهیم تا مشکل را از موضع همسرمان ببینیم. رفتار ملاحظه ‌گرایانه‌ این است که بتوانیم خودمان را چند لحظه ‌ای به جای همسرمان تصور کنیم. این کار میزان احترام گذاشتنن ما به همسر مان را نشان می دهد.

 شنونده‌ی خوبی باشیم

زن و شوهری در حال گفت و گو

یکی از مهم ترین نشانه های احترام گذاشتن به همسر مان این است که وقتی برای‌ ما صحبت می‌ کند به دقت پای صحبت ‌هایش بنشینیم. دنیای فناوری باعث شده کمتر به درد دل های نفر مقابل دقت کنیم. باید حواس مان باشد تلفن همراه مان را کنار بگذاریم و ارتباط چشمی برقرار کنیم. سعی کنیم حواس ‌مان به محیط اطراف پرت نشود. موقع گوش دادن نباید وسط حرف همسرمان بپریم یا تا زمانی که مشورت نخواسته نصیحتش کنیم، فقط کافی است سراپا گوش باشیم. شنونده خوب بودن وابسته به این است که در رابطه چه اندازه رعایت می کنیم و بیشتر پذیرا و شنونده خوب حرف همسرمان هستیم یا دائما خودمان صحبت می کنیم. این که چگونه شنونده خوبی باشیم مستقیما با زبان بدن در ارتباط است. چرا که زبان بدن صداقت ما را نشان می دهد. هنگام گوش دادن با حرکات سر به همسرمان نشان دهیم چقدر حرفش برای شما جذاب است. یک ارتباط خوب از فاکتور های زیادی تشکیل شده که یکی از اصلی ترین فاکتور های آن خوب گوش دادن است.

به خط قرمزهای همسرمان احترام بگذاریم

احترام به حریم خصوصی و خط قرمز های همسر مان خیلی مهم است. حریم شخصی یا حریم خصوصی یعنی یک فرد یا گروه بتواند خود یا اطلاعات مربوط به خود را مجزا کند و در نتیجه بتواند خود یا اطلاعاتش را با انتخاب خویش در برابر دیگران آشکار کند. چیزی که این جا اهمیت دارد وجود حریم شخصی همسرمان است. اما چقدر حریم لازم داریم؟ در رابطه عاطفی حقوق و تکالیفی برای زن و شوهر ها وجود دارد. شوهر حق دارد نکاتی را درباره همسر بداند و این تکلیف به دوش او است که نکاتی که همسرش درباره او می خواهد بداند به او بگوید. ما به عنوان یک همسر، حق داریم از کلیت روابط همسرمان خبر داشته باشیم. حریم شخصی امری دو سویه و پویاست که با وجود اعتماد متقابل محقق می شود. گاهی برخی افراد به دلیل نا آگاهی، نا خواسته وارد حریم شخصی دیگران شده و موجبات رنجش آن ها را فراهم می کنند مثل کند و کاو کردن در تلفن همراه بدون اطلاع و اجازه. بهتر است در برخورد و معاشرت با همسرمان دقت کنیم که آن ها روی چه مسائلی حساس هستند و به اصطلاح خط قرمزهای او را بشناسیم و سعی کنیم از این خط قرمز ها عبور نکنیم.

نباید های زندگی مشترک

احترام به همسر و زن و شوهری که با هم قهرند

این خطا نیست که بنیان زندگی را سست می کند بلکه تکرار خطا و جبران نکردن آن است که باعث می شود زوج ها در طول زمان از یک دیگر دل سرد شوند. باید‌ ها و نباید ‌ها ساختار زندگی مشترک مان را تشکیل می‌ دهد و شاید لازم باشد هر لحظه مهارت ها را با خودمان مرور کنیم تا بتوانیم به آن ‌ها پای بند شویم. ممکن است در ابتدا به نظر برسد که این مهارت ها بدیهی است و همه از آن برخوردار هستند اما باید به یاد داشت که لحاظ کردن این مهارت ها و پای بند بودن به آن به تمرین نیاز دارد. بنابراین تکرار و تمرین یک اصل مهم در کسب مهارت های زندگی است که باید آن را جدی گرفت. در این میان بهتر است این مهارت ها را برای درک بهتر به دو دسته باید ها و نباید ها تقسیم بندی کنیم. در ادامه به چند مورد از نباید ها در زندگی مشترک اشاره می کنیم.

همسرمان را در جمع خجالت زده نکنیم

احترام به همسر مان و چگونه رفتارکردن با همسر در جمع لازمه ی زندگی مشترک درست می باشد. ما حق نداریم از همسرمان و عیب ‌های او در جمع شکایت کنیم. انتقاد آشکار از همسرمان، چهره او را بین جمع خراب می کند و باعث می‌ شود احترام خود را بین دیگران را از دست بدهد. هرگز چیزی نگوییم که احتمال می ‌دهیم همسرمان را شرمنده و تحقیر کند. همیشه در تمام شرایط رعایت نزاکت و احترام طرف مقابل را داشته باشیم و طوری صحبت نماییم که اگر همان طور با ما صحبت شد ناراحت نشویم. بهتر است از قبل با همسر مان در مورد مسائلی که نباید در جمع مطرح شود، صحبت کنیم.

پشت سر همسرمان نزد دیگران بد گویی نکنیم

صحبت کردن یکی از الزامات زندگی اجتماعی بشر است. اما متاسفانه گاهی راه را بیراه می رویم و پشت سر دیگران صحبت می کنیم. رفتار نا پسندی که متاسفانه اکثریت قریب به اتفاق مان، بدان عادت کرده ایم. وقتی پای غیبت وسط می آید از مشکلات معمولی، عواطف منفی سخت پدید می آید و دیگر حل مشکلات هم محال می شود. گاهی غیبت تبدیل به یک عادت و سرگرمی می شود. در چنین فضایی افراد به تدریج، از جاده تعادل اخلاقی خارج می شوند و به قول روان شناسان، شخصیت های سخت پیدا می کنند. می توان به جای غیبت به روش صحیح انتقاد کرد. یاد بگیریم که چگونه با همسر مان رو در رو حرف بزنیم و دیگر پشت سر او سخن نگوئیم. بیائیم شجاعت بیان مان را بالا ببریم و  تحمل شنیدن انتقاد و ایراد را در خودمان پرورش و تقویت کنیم.

نگذاریم احساسات منفی مان تلنبار شود

زنی ناراحت

همان طور که می دانیم ترس، خشم، نا امیدی و دیگر «احساسات منفی» همه قسمتی از تجربه‌ ی انسانی ما هستند. همه ی این ها می تواند منجر به استرس شوند و تقریبا تلاش می شود که همیشه نادیده گرفته شوند یا انکار شوند. مدیریت کردن به‌ معنای نادیده گرفتن این احساسات نیست و این کار نتیجه معکوس دارد. برای مثال خشمی که مدیریت نشود می تواند ما را وادار کند که رابطه عاطفی مان را بهم بزنیم. برخی از تصمیم های نا درست یا واکنش ‌های غیر منطقی و مشکل ‌زای ما ناشی از نفهمیدن، احساس نکردن، سریع گذشتن از ندیدن، درک نکردن، نپذیرفتن، انکار و سرکوب احساسات مان است. مثلا جملاتی نظیر مرد که گریه نمی کند یا عصبانی نشو خشم خوب نیست و مثل این ها. تمامی این جملات درون خود یک پیام دارند و آن این است که “احساس نکن، نبین، سریع رد شو و بگذر و سرکوبش کن”. خوب است تمرین کنیم که تمامی احساسات مان را چه خوب و چه بد تجربه کنیم، حس کنیم و درک کنیم و بپذیریم. برای مثال اگر در رابطه مان با همسرمان دچار مشکلاتی شدیم نگذاریم که  احساس منفی در ما تلنبار شود و دیگر چاره ای نداشته باشیم جز داد و فریاد. بهتر است که با همسرمان گفت و گو کنیم و مشکلات مان را با هم حل کنیم، زیرا همین که حاضر نیستیم راجع به چیزی که ما را آزار می دهد با شریک زندگی مان صحبت کنیم یک نوع بی احترامی تلقی می شود که باعث می شود پنهانی نسبت به همسرمان خشمگین باشیم.

نسبت به محبت های همسرمان بی اعتنا نباشیم

خوب است محبت های همسرمان را هر چند کوچک فراموش نکنیم و بابت محبت هایش از او قدردانی کنیم و سپاس گزارش باشیم. این گونه است که به همسرمان نشان می دهیم که رابطه مان تاثیر مثبتی روی زندگی مان داشته است. کمی با خودمان فکر کنیم از آخرین باری که عشق مان را به همسرمان ابراز کردیم چه مدتی گذشته است؟ اگر یادمان نیامد باید مطمئن باشیم که حتما یک جای کار می لنگد چرا که این گونه متوجه می شویم که مدت زیادی است که محبت های همسرمان دیگر به چشم مان نمی آیند. به یاد داشته باشیم حتی اگر سرمان خیلی شلوغ است سعی کنیم باز هم هر روز و هر لحظه به همسرمان یاد آوری کنیم که دوستش داریم و عشق مان را به او ابراز کنیم و نشان دهیم که برایش احترام زیادی قائل هستیم.

Rate this post
نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

‫11 دیدگاه ها

  1. I’m really loving the theme/design of your web site. Do you ever run into any internet browser compatibility problems? A number of my blog readers have complained about my website not working correctly in Explorer but looks great in Safari. Do you have any ideas to help fix this issue?

  2. It is the best time to make some plans for the future and it is time to be happy. I’ve read this post and if I could I wish to suggest you few interesting things or advice. Perhaps you can write next articles referring to this article. I want to read even more things about it!

  3. I have been browsing online greater than 3 hours today, but I by no means discovered any fascinating article like yours. It is lovely price sufficient for me. In my view, if all web owners and bloggers made just right content material as you probably did, the web will be a lot more useful than ever before.

  4. Hiya, I am really glad I’ve found this info. Today bloggers publish only about gossips and web and this is really annoying. A good website with interesting content, this is what I need. Thank you for keeping this website, I’ll be visiting it. Do you do newsletters? Can not find it.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا