تبلیغات

انواع تبلیغات چیست؟ و چگونه دسته بندی میشود؟

پیام تبلیغ به ‌وسیله‌ ی یک حامل به مصرف ‌کننده منتقل می شود. به عامل رساننده پیام در تجارت و تولید، وسیله تبلیغاتی می گویند. شرکت های تبلیغاتی می توانند خود اقدام به تهیه حامل یا وسیله تبلیغاتی کرده و با تهیه کاتالوگ، عکس یا علائم و یا ایجاد غرفه در نمایشگاه به اهداف خود دست یابد. آن ها ممکن است از انواع تبلیغات رسانه ‌ای و غیر رسانه‌ ای برای انتقال پیام خود استفاده کنند.

تبلیغات رسانه‌ ای: شرکت ها برای عرضه تبلیغات خود می توانند از ابزارهای ارتباط ‌جمعی مانند روزنامه، تلویزیون، رادیو، فیلم های سینمایی و … استفاده کند. انتخاب درست وسایل تبلیغاتی از اهمیت بالایی برخوردار است زیرا سهم بیشتر هزینه تبلیغات صرف وسیله آن می شود. موفقیت در تبلیغات به طور کامل و مستقیم به انتخاب ابزار تبلیغ بستگی دارد و انتخاب وسیله در برنامه‌ ریزی برای طرح تبلیغات نیز نقش مهمی دارد. تبلیغات نوشتاری، دیداری و شنیداری از انواع اصلی رسانه ها محسوب می ‌شوند که در بررسی آن ها باید به قابلیت و توانایی آن ها از نظر دسترسی، فراوانی و اثرگذاری دقت کرد. منظور از معیار دسترسی، میزان دسترسی افراد یا خانوارهای مختلف به یک برنامه رسانه ‌ای در یک مدت ‌زمان مشخص است. مقصود از فراوانی تعداد دفعاتی است که مخاطب در مدت‌زمان معین با پیام مواجه می ‌شود؛ و هدف از تأثیرگذاری، ارزش کیفی یک بار پخش آگهی از طریق رسانه است؛ به همین منظور پخش تبلیغ با وسیله ‌ای که تأثیرگذاری یا ارزش کیفی آن بالاتر است هزینه بیش تری دارد.

تبلیغات غیر رسانه ‌ای: در تبلیغات غیر رسانه‌ ای هزینه تبلیغ به رسانه پرداخت نمی ‌شود و در برنامه ‌ریزی ها نیز بودجه آن به گونه مجزا تعیین می شود. از جمله تبلیغات غیر رسانه‌ ای می ‌توان به جایزه، بسته های تخفیفی و هدایا و … اشاره کرد. به منظور دستیابی به موفقیت در این خصوص بهتر است مقررات محلی و برنامه های رقبا مورد توجه و بررسی قرار گیرند.

انواع تبلیغات از نظر نحوه ایجاد ارتباط کدام اند؟

از نظر شیوه برقراری ارتباط می توان تبلیغات را به دو نوع مستقیم و غیرمستقیم تقسیم کرد.

تبلیغات مستقیم: شرکت های تبلیغاتی پیام خود را به ‌صورت واضح و آشکار به مخاطبان عرضه می ‌کنند. در روش تبلیغات مستقیم، شنونده یا بیننده متن یا تصویری را به عنوان پیام دریافت می ‌کند که به آن تبلیغ، و به تولیدکننده آن مبلغ می ‌گویند. در روش تبلیغ مستقیم، دریافت‌ کنندگان پیام از تبلیغی بودن آن آگاه بوده و در مواجهه با آن غافلگیر نمی ‌شوند و خود در قبول یا رد پیام تصمیم می‌گیرند.

از دیگر ویژگی های تبلیغات مستقیم گستردگی عرصه ‌ی اجرا است؛ همچنین در این روش از ابزارهای تبلیغاتی زیادی استفاده می ‌شود و غالباً تأثیرگذاری آن سریع‌ تر است، گرچه ممکن است عمیق نباشد.

تبلیغات غیرمستقیم: در این روش تبلیغ شکل علنی ندارد و اهداف پیام ها نیز واضح و مشخص نیست. اما نمی ‌توان این‌ گونه تصور کرد که در این شیوه افراد متوجه اهداف پیام نمی شوند زیرا تشخیص آن برای روشنفکران چندان سخت نیست و از طرفی طبق تجربیات، عوام نیز به این اهداف پی خواهند برد. در این نوع تبلیغ پیام ها به ‌وسیله کانال های پنهانی و غیرمنتظره و به ‌صورت غافلگیرانه به مخاطب عرضه می شود؛ به ‌بیان ‌دیگر به مخاطب تحمیل می ‌شود. در این روش همانند روش مستقیم، پیام ها از قوانین خاصی در مورد میزان تکرار پیام و … پیروی نمی ‌کند بلکه پیام در فرصت پیش‌ آمده منتقل می شود. هنر و ادبیات از ابزارهای مناسب جهت تبلیغ غیرمستقیم هستند و انتقال پیام های مختلف در حوزه مسائل اجتماعی و سیاسی را به‌صورت استعاره یا کنایه بیان کنند.

سایر طبقه ‌بندی های تبلیغات چه می باشند؟

انواع تبلیغات و B2B
تبلیغات B2B

از دیگر طبقه ‌بندی های تبلیغات می ‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

تبلیغات محلی: منظور از تبلیغات محلی تبلیغاتی است که به عرضه پیام در فروشگاه ها و مکان های عرضه کالا می پردازند. در این نوع تبلیغات، محصولات به ‌صورت محلی در دسترس هستند و بر روی قیمت، مکان و ساعات کاری تأکید دارند. این‌ گونه تبلیغات باعث ایجاد شفافیت و ذهنیت روشن نسبت به فروشگاه ها می شود.

تبلیغات نام تجاری: منظور از تبلیغات نام تجاری یا برند، تبلیغ برای مصرف‌ کننده ملی است. این تبلیغ از مشهورترین روش های تبلیغ است و بر روی توسعه بلند مدت هویت و تصویر یک نام تجاری تمرکز دارد و تلاش می ‌کند تا ذهنیتی روشن از یک برند برای محصول ایجاد کرده و آن را توسعه بخشد.

تبلیغات پاسخ مستقیم: در این روش تبلیغ پیام به‌ صورت مستقیم اما به روشی متفاوت نسبت به تبلیغات ملی و محلی منتقل می ‌شود. در این نوع تبلیغات از هر رسانه ‌ای می‌توان برای انتقال پیام استفاده کرد. در مقابل مشتری از طریق پست یا تلفن اقدام به پاسخگویی کرده و محصول از طریق پست برای او ارسال می شود.

تبلیغات سیاسی: این روش توسط سیاستمداران مورد استفاده قرار می گیرد تا افراد را ترغیب کنند که به آن ها رای بدهند. این نوع تبلیغ به کاندید ها امکان تبلیغ را می دهد. از ایراد های این نوع تبلیغ می توان به تمرکز بیش ‌از حد بر قیمت و تصور افراد اشاره کرد تا موضوع.

تبلیغات موسسه‌ ای: این نوع تبلیغ سعی در ایجاد هویت، شخصیت و دیدی مثبت نسبت به موسسه یا شرکتی خاص را دارد.  

تبلیغات راهنما: تبلیغات راهنما از دیگر انواع تبلیغات هستند و افراد را نسبت به چگونگی خرید محصولی راهنمایی می‌کنند.

تبلیغات B2B: در این نوع تبلیغات، پیام برای فروشندگان خرده یا عمده و همچنین توزیع‌ کنندگان کالا یا ارائه ‌کنندگان خدمات مانند پزشکان و خریداران صنعتی و متخصصین به ‌صورت ژورنال های تخصصی ارسال می شود.

تبلیغات تعاملی: در این نوع، تبلیغات برای مشتریانی که به رایانه و اینترنت دسترسی دارند ارسال می شود. تبلیغ از طریق صفحات وب و یا بنر برای مخاطب ارسال می شود و مخاطب می ‌تواند به تبلیغ پاسخ دهد و یا آن را نادیده بگیرد.

چه راهکار هایی باعث ارائه مؤثر ترین تبلیغات می ‌شوند؟

اصل خلاقیت در انواع تبلیغات

برای داشتن تبلیغاتی مؤثر توجه به چندین اصل لازم و ضروری است.

اصل اول خلاقیت: مشتریان هر روزه با حجم بالایی از محصولات متنوع روبرو می شوند و تبلیغات از هر سو به آن ها هجوم می ‌آورند در نتیجه برای جلب ‌توجه آن ها می بایست تبلیغات خلاقانه‌ ای عرضه کرد.

اصل دوم دیده شدن: برای کسب بیش ترین میزان فروش، تبلیغ باید توسط مخاطب دیده شود و این مهم با استفاده از رسانه های تبلیغاتی همچون تلویزیون، ماهواره و اینترنت به بهترین شکل و در کوتاه‌ ترین زمان امکان‌ پذیر می باشد.

اصل سوم تبلیغ سرمایه گذاری است: تبلیغات امری پرهزینه است و رسانه ها بیش ترین سهم را در هزینه تبلیغ دارند و باید دانست که اختصاص بودجه زیاد برای انتخاب رسانه مناسب، سرمایه‌ گذاری است، نه هزینه.

اصل چهارم پر سر و صدا بودن: در بازار تبلیغات باید به‌ گونه‌ ای رفتار کرد که تبلیغ عرضه‌ شده نسبت به تبلیغات رقبا از سروصدای بیش تری برخوردار باشد به ‌گونه‌ ای که تمام مخاطبان از کالای مورد نظر با خبر باشند و در مراجعه به بازار به یاد آن محصول بیافتند.

اصل پنجم انتخاب بهترین رسانه: در انتخاب نباید به هزینه های آن توجه کرد چرا که هزینه کردن بر روی رسانه ‌ای که مخاطب کم تری دارد و کم تر مورد استفاده قرار می ‌گیرد باعث شکست در تبلیغات می شود.

در مقاله حاضر به انواع تبلیغات بر اساس دسته‌ بندی های مختلف پرداخته شد و در انتها به تعدادی از اصول مهم و تأثیرگذار در تبلیغات اشاره شد.

Rate this post
نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

‫12 دیدگاه ها

  1. Thank you so much for providing individuals with an extremely marvellous opportunity to read from this site. It’s usually very brilliant and as well , packed with amusement for me and my office fellow workers to search the blog particularly three times a week to find out the fresh tips you have. Of course, I’m also always motivated with your spectacular secrets you give. Selected 4 areas in this posting are completely the most suitable I have had.

  2. Pretty part of content. I just stumbled upon your site and in accession capital to say that I get in fact loved account your blog posts. Any way I’ll be subscribing to your augment or even I fulfillment you access constantly fast.

  3. Good – I should certainly pronounce, impressed with your site. I had no trouble navigating through all the tabs as well as related info ended up being truly easy to do to access. I recently found what I hoped for before you know it in the least. Reasonably unusual. Is likely to appreciate it for those who add forums or something, web site theme . a tones way for your client to communicate. Nice task..

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا