تبلیغات

تبلیغات چیست؟

منظور از تبلیغات معرفی یک محصول یا خدمت و آگاه کردن افراد نسبت به آن محصول است. سازمان ها یا ارائه کنندگان محصول با تبلیغات می توانند بر باور، نگرش و رفتار مخاطب تأثیر گذاشته و آن ها را متقاعد به خرید کنند. تبلیغات به نظر کار ساده ‌ای می ‌آید اما تمامی افراد در انجام آن به نتایج مطلوبی نمی رسند، زیرا موفقیت در امر تبلیغات نیازمند مهارت و توانمندی های خاصی است و در صورتی که اشتباهی در فرایند تبلیغات صورت بگیرد تمام سرمایه به هدر خواهد رفت.

تبلیغات ابزار ارتباط بین مخاطب و سازمان است. سازمان ها تلاش می کنند تا با کم ترین هزینه، بیش ترین اثرگذاری را بر مشتریان داشته باشند. بدون تبلیغات حتی حرفه‌ ای ترین بازاریاب ها نیز نمی توانند به سطح مناسبی از کارایی دست یابند. به همین جهت است که علی رغم هزینه‌ ی بالای تبلیغات، آن را سرمایه‌ گذاری می ‌دانند، نه هزینه. امروزه تبلیغات تنها برای معرفی محصول استفاده نمی شود بکله از طریق آن می توان پیامی را منتقل و یا هدفی را معرفی کرد.

واینر چیست؟ | چگونه یک واینر شویم؟

عناصر مهم در بازاریابی کدام اند؟

مهم ترین گام در تبلیغات ارزیابی آثار تبلیغات است. زمانی که ارزیابی آثار تبلیغات مورد بررسی قرار گرفت و ارتباط آن با هدف سازمان شناسایی شد، می ‌توان تغییراتی در ظاهر و محتوای پیام، مجرای ارتباطی، شرایط و زمان و بودجه تبلیغات، اعمال کرد تا به نتیجه بهتر و سود بیش تر دست یافت. تفکیک آثار هر تبلیغ چندان ساده نیست و برای انجام آن می بایست به فنون علمی و مناسب آشنایی داشت. بررسی آثار تبلیغات لازمه حیات و رشد سازمان ها می باشد.

امروزه مصرف کنندگان در گروه های مختلف قرار می گیرند از همین رو سلایق و نیازمندی های مختلفی دارند که به صورت مستمر در حال دگرگونی و تحول است. هزینه های بسیاری نیز صرف تبلیغ می شود در نتیجه برای دستیابی به بالا ترین سطح فروش و موفقیت، عوامل متعددی تآثیرگذار هستند.

حتما بخوانید: تحولات سیستم های پولی در ایران – سیستم دو فلزی و چگونگی چاپ اسکناس در ایران

از دیدگاه مک ‌کارتی عناصری همچون کالا، قیمت کالا، توزیع و ترویج نقشی اساسی در بازاریابی دارند و تولید‌ کننده می تواند علاوه بر کنترل بر آن ها تأثیر نیز بگذارد. هر کدام از این عناصر شامل عوامل مختلفی هستند. به طور مثال عنصر کالا شامل عوامل تنوع محصول، طراحی و بسته ‌بندی آن، کیفیت خدمات، اندازه و ضمانت محصول است. عوامل مربوط به عنصر قیمت کالا عبارتند از تخفیف ها، فهرست قیمت های فروش، کسری ها، زمان پرداخت است. عنصر توزیع مجموعه‌ ای از عوامل پوشش کالا، مجرا‌ های توزیع، مکان توزیع کالا و حمل نقل است. در نهایت عنصر ترویج شامل تبلیغات، فروشندگی فردی، روابط عمومی و بازاریابی است. از بین این عناصر، ترویج و به ویژه عامل تبلیغات همانند مهاج مان یک تیم فوتبال است که برای موفقیت آن، سایر عوامل نیز باید با هم همکاری کنند و در مقابل ضعف هر کدام به کل سیستم آسیب می رساند.

اولین تبلیغات در جهان به چه شکل بودند؟

تبلیغات و اولین دستگاه چاپ

تبلیغات جدید و چیزی که امروزه رایج است از فعالیت های انجام شده در قرن 19 و 20 در کشور آمریکا نشأت گرفته است، اما می ‌توان نشانه های تبلیغات را قبل از اختراع دستگاه چاپ توسط گوتنبرگ در سال 1450 یافت. در این دوران تبلیغات به شکل های مختلفی انجام می شد. به طور مثال تولید کنندگان ظروف علامتی مخصوص به خود را بر روی ظروف ساخته شده حک می کردند و به این شکل باعث جلب توجه افراد به کالا و علامت تجاری می‌شد، هم چنین این علامت در جامعه در بین مصرف کنندگان در چرخش و قابل رویت بوده و باعث معروف شدن آن می‌شد. نوع دیگر تبلیغات در گذشته نوشتن جملاتی در مورد ویژگی های کالا بر روی دیوارها بوده است که هنوز می ‌توان آن را بر روی سر در مغازه ها دید، هم چنین در گذشته از جارچیان برای آگاهی ‌رسانی استفاده می‌شد. جارچیان اخبار مهم و به ویژه اطلاعیه های حکومتی را به اطلاع عموم می‌ رساندند. از سال 1450 به مدت سه قرن در اروپا از این روش استفاده می ‌شد.

در قرون بعد با ظهور مطبوعات، تبلیغات به شکلی جدید در اختیار افراد قرار می ‌گرفت. پس از مطبوعات نوبت به رادیو شد تا وسیله‌ ای برای معرفی کالاها و تبلیغات باشد. تبلیغات در رادیو باعث شد تا اولین رادیو تجاری در پنسیلوانیا راه اندازی شود و در سال 1926 شبکه A.B.C تأسیس شد. با پایان جنگ جهانی دوم در سال 1945 تبلیغات به تلویزیون راه یافته و با سرعت بیش تری رشد کرد.

تغییرات گسترده در حوزه تبلیغات در سه دهه 1890 تا 1920 مشاهده شد. تا قبل از این تاریخ سازمان های تبلیغاتی سعی در متقاعد سازی تولید کنندگان داشتند تا بتوانند تبلیغ کالای آن ها را دریافت کنند اما پس از آن سازمان ها جامعه هدف خود را تغییر دادند و سعی در متقاعد سازی مخاطبان داشتند.

تبلیغات در ایران از چه زمانی شروع شد؟

تاریخچه تبلیغ در ایران به دو برهه تاریخی باستان و عصر جدید تقسیم می ‌شود. در دوره باستان مشابه با دیگر کشورها از علایم تجاری، دیوار نوشته و جارچیان برای تبلیغ استفاده می ‌شد. در زمان قاجاریه و با ورود دستگاه چاپ به ایران و پیدایش اولین روزنامه ها، آگهی های تجاری در نشریات به چاپ می رسیدند. اولین تبلیغات در ایران دیوارکوب ها بودند و پس از آن از رسانه های جمعی همچون روزنامه، رادیو و تلویزیون استفاده شد. پس از ورود دستگاه چاپ به ایران، تبلیغات با نام آگهی در روزنامه ها چاپ می شدند. اولین موسسه تبلیغاتی در سال 1316 با عنوان «کانون تبلیغاتی زیبا» تاسیس شد. در ابتدا طرح آگهی ها توسط موسسات خارجی اروپایی و آمریکایی تولید شده و وارد ایران می ‌شدند و در داخل کشور متن آن ها به فارسی برگردانده و چاپ می شدند.

تأسیس فرودگاه مهرآباد به عنوان یک فرودگاه بین المللی فرصت مناسبی برای رشد تبلیغات را فراهم کرد. شرکت های هواپیمایی برای جلب مسافرین از تبلیغات استفاده می کردند. در این دوره فروشگاه ها نیز اقدام به تهیه وسایل تبلیغاتی مانند پلاکارد برای قرار دادن در ویترین استفاده می کردند. این وسایل نیز در خارج از کشور تهیه می ‌شد. پس از سال 1335 تبلیغات در ایران با تأسیس تلویزیون و قبول آگهی در رادیو، رونق کار سینما و توسعه صنعت چاپ، افزایش تیراژ مجلات و امکانات گسترده چاپ و همچنین استفاده از ابزارهای حمل و نقل برای تبلیغات، دچار تحول و دگرگونی شد.

در مقاله پیشِ رو به موضوع جایگاه تبلیغات در افزایش فروش پرداخته شد. علاوه بر آن عناصر مهم و اساسی بازاریابی مورد بررسی قرار گرفت. همچنین در ادامه تاریخچه‌ ی کوتاهی از روند شکل گیری و توسعه تبلیغات در جهان و ایران آورده شد.

Rate this post
نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

‫11 دیدگاه ها

  1. Do you mind if I quote a couple of your articles as long as I provide credit and sources back to your webpage? My blog is in the very same area of interest as yours and my visitors would really benefit from some of the information you present here. Please let me know if this alright with you. Thank you!

  2. Unquestionably imagine that that you stated. Your favorite justification appeared to be at the net the simplest factor to keep in mind of. I say to you, I certainly get annoyed even as folks think about issues that they plainly do not know about. You controlled to hit the nail upon the top and outlined out the whole thing with no need side effect , people could take a signal. Will likely be again to get more. Thank you

  3. Does your site have a contact page? I’m having trouble locating it but, I’d like to send you an email. I’ve got some ideas for your blog you might be interested in hearing. Either way, great site and I look forward to seeing it improve over time.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا