کار آفرینی

کار آفرین کیست ؟ | چگونه می توانیم یک کارآفرین موفق باشیم؟

در اغلب موارد کسانی که تجارت خود را آغاز می کنند، کارآفرین شناخته می شوند، اما در حقیقت کارآفرینی، فرآیند شروع یک تجارت برای سودآوری و تأمین نیازهای اجتماعی است.

یک کارآفرین کسی است که یک تجارت را توسعه می‌دهد و سرمایه فیزیکی و انسانی لازم برای شروع یک سرمایه‌گذاری جدید را فراهم می‌کند. به‌ عبارتی دیگر، کارآفرین علاوه بر خلق یک تجارت جدید، ریسک‌پذیر و نوآور هم خواهد بود.

ایران با جمعیت جوانی که دارد و فرصت هایی که اخیرا با نفوذ اینترنت و گوشی های همراه در مردم و اقتصاد کشور ایجاد شده است، اصطلاحا بهشت کارآفرینی شناخته شده است.
بیش از 10 تا 12 میلیون فارغ التحصیل و جوان بیکار داریم که به امید استخدام شدن از دانشگاه بیرون آمده اند، برای این جوان ها این بهشت کارآفرینی می تواند یک فضای بسیار جالبی باشد تا به جای این که با حقوق های ناچیز برای دیگران کار کنند، پس خوب است روش های کارآفرینی را یاد بگیرند و خودشان برای خودشان کار کنند و درآمد های آن چنانی داشته باشند.

برای کارآفرین شدن، برای راه اندازی کسب و کار، برای این که از این طریق به پول و درآمد برسیم، مهم ترین چیز ریسک پذیر بودن و جسارت داشتن است، به آن معنا که آن قدر وقت بگذاریم و از زندگی مان بگذریم تا کار خود را به نتیجه برسانیم.

شاید برای راه اندازی و به نتیجه رساندن یک کارآفرینی لازم باشد که 1 سال، 2 سال یا حتی 5 سال زحمت بکشیم، بدون این که درآمدی و سودی به ما برسد، اما اگر این صبر و حوصله را داشته باشیم که یکی از ویژگی های مهم کارآفرینی است، به طور یقین آن قدر درآمد به سمت ما و کسب و کار ما خواهد آمد که، جبران همه ی آن زحمات های اولیه ما خواهد بود.

انسان های کارآفرین استقلال پسند هستند، یعنی دوست دارند مستقل باشند و بله قربان گو بودن را دوست ندارند.
کارآفرین کسی است  که دوست دارد مدیریت کند، دوست دارد خودش برنامه ریزی کند و خودش به جلو برود. اصطلاحی داریم با عنوان “مرکز کنترل درونی”، در واقع مرکز کنترل کارآفرین ها درون آن ها است، یعنی این که از کسی دستور و فرمان نمی پذیرند و دوست دارند تصمیم و دستور را از خودشان بگیرند و  از خودشان اطاعت کنند.

[aparat id=”bJEVM”]

کارافرین کیست؟

نکته ای که شاید دانستن آن برای ما جالب باشد این است که کارآفرینان افرادی متفاوت از بقیه هستند. کارآفرین کسی است که برخلاف جهت دیگران حرکت می کند و این باعث می شود که حرف ها و کنایه های بیشتری بشنود، اما کارآفرین کسی است که این متفاوت بودن را قبول می کند و خلاف جهت بقیه می رود و یقینا خلاف جهت بقیه رفتن و خلاق و متفاوت بودن روزی به نتیجه می رسد.

بیان کردیم که کارآفرین شدن و رسیدن به پول، صبوری می خواهد. اگر امروز می بینیم فلان برند مطرح اینترنتی و یا سنتی هست که به شهرت رسیده است، فقط امروزش را نبینیم. این برند ها از سال ها پیش بوده و هستند و گاه ده  ها سال زمان برده که به این موقعیت رسیده اند.
نکته مهم دیگر این است که کارآفرین شدن علاوه بر این ویژگی ها چیزی است که یک کار انتخابی و دلخواه نیست، یعنی این که هر کسی نیاز نیست کارآفرین باشد.

کارآفرین شدن و رسیدن به درآمد های آن چنانی، راه اندازی استارت آپ ها و کسب سودها و درآمدهای میلیونی و میلیاردی به این سادگی نیست.
در کشورهای اروپایی و آمریکایی ساعات کاری از 9 صبح تا 5 بعدازظهر است، اما ما  این روند را این گونه اصلاح می کنیم، “کارمندی، اگر از 9 صبح تا 5 بعدازظهر است، کارآفرینی از 5 صبح است تا 9 شب” اگر این جسارت، صبوری و تحمل در ما نباشد که این قدر برای کار خودمان وقت بگذاریم و روزی 12 الی 16 و حتی 20 ساعت برای استارت آپ و کسب و کار خودمان کار کنیم، نباید وارد میدان شویم.

اگر می خواهید کارآفرین باشید، حتما ویدئوی زیر را با دقت ببینید:

[aparat id=”zLD0E”]

نکته مهم این است که اگر می خواهیم وارد بحث کارآفرینی و استارت آپ بشویم باید بدانیم که چه حیطه و سوژه ای برایمان مفید است.

البته نکته ای که در کارآفرینی و خصوصا در ایران مطرح است، تا زمانی که خودمان همه فن حریف نباشیم و نتوانیم کارهای کلیدی، کسب و کار و استارت آپ خودمان را انجام دهیم، باید مواظب باشیم.
ما ضرب المثلی داریم که می گوید:”کس نخارد پشت من، جز ناخن انگشت من” اگر ما می توانیم کسب و کار خودمان را خودمان اداره کنیم و نکات کلیدی اش را پیش ببریم، نباید به امید دیگران باشیم. درست است که می توانیم پول بدهیم و کسانی را استخدام کنیم که کارهای مختلف ما را پیش ببرند، اما اگر خودمان در کارهای اصلی، فنی و کسب و کار سررشته ای نداشته باشیم دچار مشکل می شویم.
در انتخاب کسانی که می خواهند برای ما کار کنند، باید خیلی دقت کنیم یا حتما باید سراغ کاری برویم که خودمان مهارت لازم را داریم و به امید دیگران نباشیم.
پس هر زمان آمادگی و بودجه لازم را برای گذراندن زندگی و کسب و کاری به مدت حداقل 8 یا 9 ماه یا 1 سال داشتیم، آن وقت وارد دوره ی استارت آپ سازی و کارآفرینی شویم.

استارت آپ چیست؟

 

استارت آپ در واقع یک شرکت است که در گام اولیه عملیات خود قرار دارد. این شرکت ها ابتدا توسط بنیانگذاران کار آفرینی حمایت می‌شوند و سپس برای توسعه محصول یا خدمات، مورد استفاده قرار می گیرند، زیرا بنیانگذاران آن ها می گویند برای این کار تقاضا وجود دارد.
هرچند که چارچوب مفهوم استارت آپ تقریبا ثابت است، اما برای این مفهوم تعاریفی ارائه شده است که چند نمونه از آنها را بررسی می‌کنیم:

استیو بلنک می گوید: استارت آپ سازمانی است که در جست و جوی یک مدل کسب و کار که قابل تکرار و مقیاس پذیر باشد، شکل گرفته است.

کار آفرین برتراریک ریس می گوید: استارت آپ یک نهاد انسانی است که برای ارائه یک محصول یا خدمت جدید در شرایطی که ابهام بالایی وجود دارد به وجود آمده است.
به زبان ساده، استارت اپ یک کسب و کاری است که قسمتی از آن مبتنی بر فناوری خواهد بود و هر کسب و کار که بر پایه فناوری بنا شده باشد، لزوما استارت اپ نخواهد بود.

استارت آپ(start up) چیست ؟ | تعریف، ایده و سایت راه اندازی استارت آپ

کار افرین های برتر ایران

راه‌ اندازی یک کسب‌ و‌ کار جسارت می‌خواهد، اما مهم‌تر از آن موفق بودن در کسب‌ و‌ کار است.
در ابتدای راه، برای رسیدن به موفقیت باید از مشکلات مسیر مطلع باشیم، بنابراین استفاده از تجربیات دیگران می تواند برای ما بسیار ارزنده و مفید باشد.

عده زیادی از این کارآفرین ها ایده‌هایی داشته اند که در آغاز راه گمان نمی‌کردند به موفقیت برسد، اما در ادامه با اراده‌ای که نشان داده اند در مسیر کارآفرینی خود ثابت‌ قدم ماندند و به شکست‌ها توجه ای نکرده اند. چند مورد از این کار آفرین ها را به شما معرفی خواهیم کرد.

خانم نازنین دانشور،چند سال پیش، زمانی که خرید اینترنتی هنوز در ایران جا نیفتاده بود، در ایران به همراه خواهرش با سرمایه شخصی ۱۵ میلیون تومانی، سایت تخفیفان را راه‌ اندازی کرد. با وجود این که با مشکل عدم اعتماد مردم به فضای مجازی و خرید اینترنتی در آن زمان رو به رو بود.

آقای محمدجواد شکوری‌مقدم، ایشان در سال ۸۳، با فروختن ماشین پرایدش «کلوب» را راه‌اندازی می‌کند.بعد از محبوب شدن شبکه اجتماعی کلوب، ایشان برای توسعه سرویس‌هایش، میهن‌ بلاگ را خریداری نمود و در سال ۸۹، آپارات را به عنوان سرویس به اشتراک‌گذاری ویدئو راه‌اندازی کردند.

آقای شهرام شاهکار، کارآفرین موفقی است که پس از بازگشت به ایران مدیریت اسنپ را برعهده گرفت، در طول روز بین دو تا هشت بار از اسنپ استفاده می‌کند و بدون آن‌ که رانندگان بدانند که مسافرشان مدیر عامل اسنپ است، با آن‌ها گپ می‌زند تا به امور کسب‌و‌کار خود مسلط باشد.

کار آفرینان برتر سال 99

[aparat id=”JNQbY”]

مسیر کارآفرین شدن یک مسیر پر از پیچ و خم است که برای شناخت و پشت سر گذاشتن موانع به مهارت‌ها، دانش‌ها و تجارب زیادی نیازمند هستیم، که یکی از راه های اولیه آن نگاه به گذشته و بیوگرافی کارآفرینان برتر می‌باشد تا بهتر مسیر خود را پیدا کنیم، بنابراین قرار است در طی این مقاله به معرفی چند کارآفرین برتر سال 99 بپردازیم و از عملکرد مثبت آن ها درس بگیریم.

اسامی کارآفرینان برتر به شرح ذیل است:

  • محسن احتشام، شرکت تروند زعفران قاین
  • بهنام جعفری یادگارلو، شرکت تعاونی مرغ خوش پخت
  • احمد حسین زاده، شرکت نرم افزاری ترزرایان‌افزار
  • لاله حجازی، شرکت داروسازی باریج اسانس از
  • علی رسولی زاده، شرکت پردازش مالی اطلاعات
  • عبدالحسین شرفی، شرکت مهندسین مشاور رادمان
  • محمدرضا ظهیر امامی، شرکت تولیدی صنعتی فراسان
  • سلطان حسین فتاحی، گروه صنعتی امرسان
  • محسن گل‌پور، شرکت مهندسی مواد مکرر
  • محمد لطفی، شرکت آتیه‌سازان نگین فراز
  • محمد محمدی، شرکت پرورشی- تحقیقاتی ماهیران
  • نوید نجات بخش آزادانی،شرکت دانش بنیان بهیار صنعت سپاهان
Rate this post
نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا