NLP

3 تکنیک موثر ان ال پی جهت تغییر وضعیت

آیا تا بحال در مورد تکنیک تغییر وضعیت شنیدهاید؟ در این مقاله به سه تکنیک تغییر وضعیت خواهیم پرداخت.

در این درس از دوره ی ان ال پی مقدماتی قصد داریم در مورد 3 تکنیک قدرتمند ان ال پی جهت تغییر وضعیت روحی سخن بگوییم. مبحث را با پرسش سوالاتی آغاز می کنیم. 

آیا در همین لحظه شاد، ناراحت و یا عصبانی هستید؟ 

آیا سرحال، غمگین، افسرده،با نشاط یا هیجان زده هستید؟ 

 

3 تکنیک موثر NLP جهت تغییر وضعیت

 

وقتی از فرد در باره ی وضعیتش صحبت می کنیم منظور ما وضعیت احساسی، روحیات، افکار و احساسات آن فرد می باشد. وضعیتی که در هر لحظه در آن قرار دارید بر نحوه ی نگرش شما و نیز بر تجربیاتی که خواهید داشت تاثیر می گذارد. وقتی از اعتماد به نفس خوبی برخوردار باشید دنیا را به نحو دیگری تجربه می کنید. ممکن است نتوانید بر احساسات خود کنترل داشته باشید اما می توانید یاد بگیرید مسولیت موقعیتی را که در آن قرار دارید بر عهده بگیرید. شما در هر موقعیتی که باشید از آن وضعیت تصاویری در ذهن خود ساخته (بازساری درونی ) و به وسیله ی زبان بدنتان تصمیم به خلق آن می گیرید. تصاویر زبان ذهن هستند.  وقتی از چیزی ناراحتید ابتدا تصویر آن تجربه ی ناراحت کننده را در ذهن خود ساخته و بعد دچار احساس ناراحتی می شوید. 

 

در ان ال پی اعتقاد بر این است که وضعیت ذهنی در وضعیت بدنی و تغییر رفتار انسان تاثیر گذار است. این وضعیت در شیوه ی راه رفتن، نشستن، زاویه ی سر یا ستون فقرات  فرد نیز موثر است.

وقتی ناراحتید وضعیت قرار گرفتن بدنتان چگونه است؟ 

وقتی خوشحال و عصبانی هستید چطور؟ 

دقت کنید چگونه این دو با هم در تعاملند. فرض کنید روز سختی را در محل کار خود پشت سر گذاشته اید. سپس همکارتان به شما خبر هیجان انگیزی میی دهد. بلافاصله موقعیت تان تغییر خواهد کرد، بی آنکه مجبور باشید حتی درباره اش فکر کنید. البته طبیعی است که گاه احساس خوبی داشته باشیم و گاه چندان سرحال نباشیم. گاه ممکن است حالمان از افسردگی به شادی یا از عصبانیت به شادی تغییر کند. هر چند اغلب اوقات حالتی مابین این حالات را داریم و این امر به اصطلاح وضعیت پایه ی ما نامیده می شود. اما می توان با استفاده از تکنیک های قدرتمند ان ال پی  تصاویر ناراحت کننده ی ذهن را تغییر داده تا از اهمیت آن ها بکاهیم و در نتیجه قادر به  تغییر موقعیت خود شویم .

تکنیک سریع جهت تغییر وضعیت

1: به زمانی بیندیشید که بر اثر اتفاقی بد احساس ناخوشایندی داشته اید. 
2: به احساس خود در هنگام یاداوری این اتفاق توجه داشته باشید. 
3: توجه کنید وضعیت بدنتان چگونه است.
4: حال این تصویر درونی را کوچک و کوچکتر کرده تا جایی که دیگر دیده نشود.
5: اینک زمانی را به یاد آورید که احساس شادی و اعتماد به نفس زیادی داشته اید.
6: تصویر مذکور را تا می توانید بزرگ و بزرگ تر کنید. 
7: توجه کنید با به یاد آوردن آن خاطره احساستان چگونه است.
8: به وضعیت بدنتان در این موقعیت توجه کنید.

 

مهم  است یاد بگیرید چگونه افکار و تصاویر منفی و مثبت ذهنی بر زبان و موقعیت تان اثر گذار است. 

 

تکنیک تغییر وضعیت از طریق زبان بدن

روش برعکس هم موثر است. اگر زبان بدنتان را تغییر دهید بر روحیه و احساس درونی تان تاثیر گذار است. هنر پیشه ها از این مساله به خوبی آگاه هستند. وقتی فیلمی را نگاه می کنید توجه کنید که آن ها چگونه برای تغییر روحیه به بدنشان حالت می دهند. این مساله در زندگی واقعی ما نیز تاثیرگذار است. با تغییر زبان بدنتان می توانید موقعیت خود را تغییر دهید. به این موضوع فکر و توجه کنید. اگر با بدنی خمیده در حالت ناراحت و افسرده قرار بگیرید نمی توانید هیجان زده شوید. به همین ترتیب اگر به اطراف، بالا و پایین پریده، دستانتان در هوا باز شوند و راست ایستاده باشید نمی توانید حالتی ناراحت داشته اما می توانید احساس شادی اعتماد به نفس و هیجان داشته باشید.  

تکنیک پنج دقیقه ای برای تغییر زبان بدن  موقعیت:

  1. 1: در حال حاضر می خواهید چه احساسی داشته باشید؟  ممکن است بخواهید برای شروع کاری با انگیزه یا برای صحبت با فرزند یا همسرتان احساس عشق داشته باشید .
  2. 2: به بدنتان تکان داده تا از حالتی که هم اکنون در آن هستید رها شوید . 
  3. 3: حالت بدن خود را به حدی تغییر دهید تا احسا س مطلو ب داشته باشید. می توانید بنشینید، بایستید و حرکت کنید تا در حالت مطلوب قرار بگیرید. 
  4. 4: نفس عمیقی بکشید و به گونه ای تنفس کنید که گویی هم اکنون هم در آن موقعیت هستید. 
  5. 5: حالت صورتتان را به گونه ای تغییر دهیدکه با موقعیت مطلوبتان هم خوانی داشته باشد. 

نکته: هیچ تکنیک ان ال پی را نمی توان یافت که پس از یک مرتبه انجام دادن نتیجه ی مطلوب به شما دهد . تکنیک های مختلف ان ال پی را باید تکرار کنید  تا اثربخش باشد. 

 

انتخاب موقعیت ها:

هر موقعیت جدید ممکن است پدید آورنده ی امکانات و نتایجی جدید باشد. وقتی روحیه ی خوب و انگیزه ی کافی ندارید غمگین و کسل می شوید. اما می توانید خیلی زود این احساسات منفی را تغییر دهید. دست از کارتان بردارید. به اتاقی آرام بروید. ستون فقراتتان را راست نگه دارید.  به بالا نگاه کنید. لبخند روی چهره ی خود بنشانید. بلند فریاد بزنید چه عالی چه خوب  تا همان احساس در شما ایجاد شود . 

موقعت شما هر چه باشد تغییر حالت از شکل منفی به شکل مثبت نتیجه بخش است. اگر در خودتان احساس اعتماد به نفس نمی کنید نمی توانید تجارب خوبی داشته باشید. اگر با حالتی عصبانی وارد جایی شوید نمی توانید دوست تازه ای برای خود بیابید. اما اگر درباره ی فروش احساس مثبت و خوبی داشته باشید می توانید فروشنده ی خوبی باشید. اگر رفتار شاد و دوستانه ای داشته باشید می توانید دوستان خوبی برای خود پیداکنید. 

 

همچنین بخوانید: واکنش ستیز یا گریز چیست؟

 

تکنیک موثر برای زمان مصاحبه:

فرض کنید عازم جلسه ای یا مصاحبه ای مهم هستید و حالتی نگران و عصبی دارید . 
چه حالتی برای شما مفید و موثر خواهد بود؟ 
آرام ، مطمعن شاد و بانشاط؟ 

صحنه را در ذهن خود مرور کنید. فرض کنید به درون اتاق پا می گذارید.

  1. 1: با صدای بلند و با جملات مثبت وضعیتی که می خواهید خود را در آن ببینید توصیف کنید.  به جای اینکه بگویید نمی خواهم ناراحت و عصبانی به نظر برسم بگویید می خواهم اعتماد به نفس داشته باشم. 
  2. 2: حال زمانی را به خاطر آورید که این گونه احساس می کردید. یا تصور کنید که به خواسته هایتان رسیده اید.
  3. 3: سعی کنید خاطره را باز افرینی کرده یا آن احساس را در همان مکان مجسم کنید. احساسش کنید هرآنچه شنیدید دوباره بشنوید. هر آنچه دیدید دوباره ببینید . گویی همین لحظه آنجا هستید. 
  4. 4: شاید متوجه شوید که برای بودن در آن فضا باید حالت و وضعیت بدن خود رامطابق با آن تغییر دهید. این کار را در ذهن خود تمرین کنید و بعد در شرایط واقعی انجامش دهید. 
  5. اکنون در موقعیتی قرار دارید که نتیجه بخش است و می توانید مطمعن باشید که مصاحبه ای موفق را پشت سر خواهید گذاشت. 

همچنین بخوانید: سه نکته طلایی برای مقابله با استرس و اضطراب

 

تغییر حالت دیگران: 

همانطور که می توانید موقعیت خود را تغییر دهید می توانید حالات دیگران را نیز متحول کنید. اگر کسی را در شرایط وخیم دیدید خوب است بتوانید به او کمک کنید تا در حالت خوب قرار بگیرد. اگر فردی رفتاری ناامید کننده ای از خودش نشان می دهد ، آن رفتار را با انجام کاری غیر منظره قطع کنید . این کار حواس آن فرد را پرت می کند و از آن حالت جدا می شود . همین کار را می توانید برای خودتان هم انجام دهید. شکستن حالت، تغییر حالت از وضعیتی ناخوشایند به وضعیت خنثی است. می توانید با انجام هر کار تازه ای از حالت فعلی شوید. 

روش های شکستن حالات ناخوشایند دیگران:

  1. 1: از او بخواهید بایستد ، حرکت کند یا لیوانی آب بنوشد.
  2. 2: به چیزی در داخل اتاق یا بیرون پنجره اشاره کنید.
  3. 3: صدایی درآورید و حرفی بزنید  تا حواسش را از کارش منحرف کنید.
  4. 4: او را بخندانید.  
Rate this post
نمایش بیشتر

مریم ابوطالبی

مربی مهارت های زندگی - مدرس دانشگاه

نوشته های مشابه

یک دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا