توانمندسازی بانوان

کسب و کار زنان چه نقشی در زندگی آن ها دارد؟

کسب و کار زنان نقش زیادی در زندگی آن ها و جامعه ایفا می کند. زن ها نیروی عظیمی در جهان هستند که به صورت رسمی و غیر رسمی کارهای مختلفی را انجام می دهند. اگر شرایط لازم برای اشتغال و فعالیت های اقتصادی آن ها فراهم شود توانایی های از خود بروز می دهند و در نتیجه می توانند در کسب درآمد خانواده موثر باشند و در توسعه پایدار کشور ایفای نقش کنند. تفکر غالبی که در دنیا وجود دارد، هنوز هم وجود خانم ها را مانند مردان در زمینه های مختلف فعال نمی داند، در نتیجه این تفکر موجب شده است این نیروی گسترده و مستعد یعنی بانوان در کارهای اجتماعی و اقتصادی فعالیت نکنند.

چگونه یک زن توانا باشیم؟ 13 کاری که زنان توانا هرگز انجام نمی دهند؟

کسب و کار چیست؟

کسب و کار به معنای خرید و فروش کالا و خدمات است که منجر به کسب سود می شود، اما وقتی در رابطه با کسب و کار زنان صحبت می کنیم منظور هر کاری است که منجر به کسب درآمد برای آن ها می شود که می تواند شامل کارمند شدن و یا همان خرید و فروش کالا و خدمات باشد.

عواملی که منجر به کار کردن می شود، چیست؟

شاید اکثر آدم ها بیشترین عامل کار کردن را کسب درآمد می دانند و فکر می کنند، کار کردن از سر اجبار است، اما گروهی دیگر نیز هستند که بخاطر اجبار کار نمی کنند، آن ها در عین حال که نیاز های خود را با درآمد حاصل از کار کردن به دست می آورند، کار های خود را با لذت انجام می دهند و به خاطر کار کردن زنده هستند. در واقع به جز نیازهای مادی، نیازهای روانی و اجتماعی هم در تمایل به کار کردن موثر هستند. به طور کلی عواملی که منجر به کار کردن می شود به شرح زیر است:

۱- استقلال مالی زنان در کسب و کار

این گزینه برای اغلب خانم ها دارای اهمیت است و باعث می شود از لحاظ مالی وابسته به همسران خود نباشند و در عین حال کمک خرج خانواده خود نیز باشند، به خصوص برای خانم هایی که سرپرست خانواده هستند این گزینه بسیار قابل اهمیت است.

کسب و کار زنان - استقلال مالی بانوان

۲- صرف انرژی

برای حفظ تعادل فیزیولوژی بدن، نیاز داریم که از خود انرژی بگذاریم کار کردن می تواند راه صحیحی برای صرف انرژی باشد.

۳- دریافت حمایت اجتماعی زنان در کسب و کار

کار کردن موجب برقراری روابط اجتماعی جدید و زیادی برای فرد می شود و هر خانمی خواستار روابطی است که در آن دوستی هایی وجود داشته باشد و در کنار این روابط از حمایت های اجتماعی هم برخوردار شوند.

۴- توسعه اقتصادی کشور

وقتی خانمی در جامعه شروع به کار کردن می کند، جزئی از جامعه می شود و با تولید کالا یا ارائه خدمات در پیشرفت و رشد اقتصادی کشور نقش خواهد داشت.

۵- کشف توانایی های فردی

با کار کردن، اشخاص می توانند به استعدادها و توانایی های خود پی ببرد و به دنبال آن به گسترش این توانایی ها و استعدادها ب‍‍‍پردازند و به رشد شخصی خود توجه بیشتری نشان دهند.

متاسفانه همه ی ما خانم ها نقش های جنسیتی خود را بر اساس توقعی که جامعه، خانواده، مدرسه و دوستان از ما به عنوان یک زن داشته اند، پذیرفتیم و در واقع ما انتظارات آن ها را پاسخ گفتیم. با توجه به موانع فرهنگی و سیاسی و اقتصادی که بر سر راه کسب و کار زنان وجود دارد، نیاز به سیاست گذاری و راه حل های مدبرانه در این زمینه است.

هوش اجتماعی زنان چه نقشی در زندگی آن ها ایفا می کند؟ | ویژگی زنان با هوش اجتماعی بالا

وضعیت کسب و کار زنان

تنها ۱۰ درصد از درآمد های جهان و کمتر از ۱ درصد دارایی های دنیا متعلق به زنان است در حالی که زنان هم مانند مردان نیمی از جمعیت جهان را تشکیل می دهند. این مسئله نشان دهنده میزان تبعیضی است که بین زنان و مردان در این زمینه وجود دارد. در واقع  مشارکت زنان در زمینه کسب و کار کمتر از مردان است که این به دلیل فرصت های شغلی کمتری است که برای خانم ها وجود دارد و مشاغل پر درآمد تر متعلق به مردان است و از طرف دیگر اکثر زنانی که با مردان، حتی در یک جایگاه کاری قرار دارند، حقوق کمتری نسبت به مردان دریافت می کنند.

بر اساس آمار میزان مشارکت زنان ایرانی در زمینه اشتغال، سال ۱۳۵۵ برابر با ۹/۱۳ درصد بوده است که در سال ۶۵ به ۲/۸ کاهش یافت و در سال ۷۵ به ۱/۹ افزایش یافت. نرخ آمار مشارکت اقتصادی زنان در سال ۹۷ برابر با ۱/۱۶ بوده است. با توجه به این که آمار مشارکت زنان در ایران کمتر از ۲۰ درصد است در جهان نرخ مشارکت اقتصادی زنان حدود ۴۰ درصد و در برخی کشورها مانند کانادا و نروژ ۵۰ تا ۶۰ درصد است و در طی سال های اخیر روند کاملا صعودی داشته است.

این آمار نشان می دهد در کشورهای پیشرفته زنان سهم خود را از اقتصاد و اشتغال به میزان زیادی افزایش داده اند، اما در کشورهای در حال توسعه زنان در توسعه مشاغل کشاورزی و خانه داری که بدون اجرت و مزد می باشند، نقش دارند. در سال های اخیر افزایش جمعیت و همچنین افزایش سطح تحصیلات زنان منجر به افزایش درخواست زنان به عنوان نیروی کار در جامعه گشته است.

نقش کسب و کار زنان در زندگی آن ها چیست؟

زنان به عنوان نیمی از جمعیت کشور، حضورشان در بخش اقتصادی و اجتماعی از ملزومات است و حضور آن ها در توسعه پایدار کشور دارای اهمیت است و به کارگیری زنان در امور اقتصادی و اجتماعی از شاخص های تولید و توسعه یافتگی هر کشوری است، در عین حال افراد جامعه می توانند از توانایی ها، استعدادها و مهارت های زنان بهره ببرند، بنابراین به کارگیری بانوان در نقش های اقتصادی و کسب و کارها نه تنها موجب توسعه اقتصادی می شود، بلکه منجر به توسعه استعدادها و توانایی های زنان نیز می گردد.

نقش کسب و کار زنان

همچنین با افزایش سطح آموزش و تحصیلات در زنان شهری و روستایی میزان مشارکت آن ها در مشاغل بیشتر شده و به رشد اقتصادی خانواده آن ها و کشور کمک می کند. با اشتغال خانم ها، میزان باروری  آن ها کاهش یافته و روند رشد جمعیت کاهش می یابد و  این امر میزان درآمد سرانه را افزایش داده و موجب رشد و توسعه می گردد.

در نهایت این که برای پیروزی در بازار جهانی که سطح رقابت ها بالا است و کیفیت کار از اهمیت زیادی برخوردار است، همکاری و مشارکت زنان با مردان را می طلبد، بنابراین زنان به عنوان نیروی عظیم و کارآمد اگر زمینه مشارکت، اشتغال و حضورشان در جامعه فراهم شود، هم در سطح کوچک ترین واحد اجتماع یعنی خانواده، هم جامعه و هم جهان تاثیرگذار خواهند بود. در واقع کسب و کار زنان نقش مهمی در زندگی آن ها دارد، پس شایسته است دولت ها و سیاست گذاران تلاش لازم را در این راستا به انجام رسانند.

مقالات مرتبط :

زنان موفق در رابطه عاطفی دارای چه ویژگی های هستند؟
چرا باید شاد باشیم؟ + ۱۴ عادت زن شاد و موفق چیست؟
Rate this post
نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

‫28 دیدگاه ها

  1. Arjantin yapımı “Hermanos y Detectives” dizisinin yönetmenliğini yapmasıyla ile tanınan Damian Szifron, tam 8 yıl aradan sonra Relatos Salvajes ile bu kez sinema dünyasına dönüş yapıyor. Film, Buenos Aires ve çevresinde yaşanan altı farklı hayat hikayesini anlatıyor. Fredrick Wernimont

  2. Polis şefi Jesse Stone, eski karısı ile ilişkisi kötüleşmeye başlayınca; tekrar alkolik olmaktan korkar. Kafasını başka konulara verebilmek için çözülmemiş dosyalar üzerinde çalışmaya başlar. Bir banka soygunu sırasında yaşanan vurulma olayı ve bir tecavüz davası bu dosyalar arasındadır. Lynn Tappe

  3. Bobby Cooper (Sean Penn) bir çöl yolunda ilerlerken bir kaza geçirir… Yolundaki kasabada tamir için durur…Kasaba halkı değişik tutum içinde olduğundan Bobby’nin aklı daha fazla karışır…Bu sırada kasabanın en güzel kadını Grace McKenna (Jennifer Lopez) ve onun kocası olan kasabanın en güçlü adamı Jake ((Nick Nolte)) ile tanışması ile işler daha da karmaşıklaşır…Grace de Bobby’den kocasını öldürmesini isteyince olaylar çıkılması güç duruma gelir. Donn Fouch

  4. On beş yıl önce, Mel ve Jen aynı adam tarafından idare edildiklerini öğrenir. Aynı acıyı ve kafa yapısını paylaştıkları için kısa sürede iyi arkadaş olur ve para karşılığında çiftleri ayıran, Ayrılmak İstiyorum adlı küçük bir şirket kurarlar. İkili otuzlarının sonlarına yaklaşırken, işleri çok iyi gitmektedir. Başka kimseyle duygusal bağ kurmadan alaycı yönlerini canlı tutan, platonik ve birbirlerine bağımlı bir çift hâline gelmişlerdir. Ancak eski bir kurbanlarına rastladıklarında, vicdanı Mel’e rahat vermez ve arkadaşlıkları gerçek bir testten geçer. The Breaker Upperers izle, The Breaker Upperers Türkçe dublaj izle Alphonse Michie

  5. İki çoban ve sadık kardeş olan Romulus ve Remus, onlardan birinin bugüne kadar görülen en büyük ulusun kurucusu olmasını sağlayacak bir yolculuğa katılıyor. Ancak, seçilen birinin kaderi, kendi kardeşini öldürmekten geçer. Romulus and Remus The First King izle, Il primo re izle Garth Homyak

  6. Film, 1721’de Fransa Kralının, İspanya ile barışı sağlamak için varisleri arasında bir evlilik teklifi sunması ile gelişen olayları konu ediyor.1721’de, İspanya ile barış anlaşması imzalamak isteyen Fransa Naibi, İspanya Kralına bir teklifte bulunur: 11 yaşındaki veliaht XV.Louis ile 4 yaşındaki İspanyol prensesi Maria Anna Victoria’nın evlendirilmesi teklifi. Naib aynı zamanda, 12 yaşındaki kızı Mademoiselle de Montpensier’i 14 yaşındaki, İspanyol tahtının varisi olan Asturias prensi ile evlendirme teklifinde de bulunur. Madrid her iki teklife de sıcak bakar ve seremoniler derhal organize edilir. Prenseslerin değiş tokuşu iki ülkeyi ayıran nehrin üzerindeki küçük bir adada gerçekleşecektir. Her şey çocukların iyiliği için yapılmıştır ama hiçbir şey planlandığı gibi gitmez.L’échange des princesses izle Gavin Link

  7. Jerzy Kosinski‘nin romanından uyarlanan The Painted Bird, izleyicileri II. Dünya Savaşı dönemindeki Doğu Avrupa’ya götürüyor ve sığınacak bir yer ararken birbirinden ilginç karakterlerle yolu kesişen Yahudi bir çocuğun hikâyesini anlatıyor. Bu zorlu yolculuğu sırasında savaşın akıl almaz şiddetiyle yüz yüze gelen çocuk, savaş bittiğinde bir daha asla aynı olmayacaktır. 35mm filmle siyah beyaz formatta çekilen film, o dönemdeki Doğu Avrupa’nın vahşi ve primitif dünyasını beyazperdeye yansıtmayı amaçlıyor….The Painted Bird izle…. Martin Weiman

  8. “Harry Potter ve Zümrüdüanka Yoldaşlığı”nda, beşinci öğretim yılı için Hogwarts’a dönen Harry, büyücü camiasının büyük çoğunluğunun onun kötü Lord Voldemort’la karşılaştığını inkar ederek, Lord Voldemort’un döndüğü haberine kulak tıkamayı tercih ettiklerini görür. Hogwarts’ın saygın müdürü Albus Dumbledore’un kendisinin konumunu zayıflatarak yerine geçmek için Voldemort’un döndüğü yalanını söylediğini düşünen Sihir Bakanı Cornelius Fudge, Dumbledore ve Hogwarts öğrencilerinin hareketlerinden haberdar olabilmek için okula yeni bir Karanlık Sanatlara Karşı Savunma öğretmeni atar. Ama Profesör Dolores Umbridge’in Bakanlıktan onaylı savunma büyüsü dersi onları ve tüm büyücü camiasını kendilerini tehdit eden karanlık güçlere karşı ne yazık ki savunmasız bırakır; bu yüzden, arkadaşları Hermione ve Ron’un teşviki üzerine, Harry konuya el atar. Kendilerine “Dumbledore’un Ordusu” adını veren küçük grupla buluşan Harry, onlara Karanlık Güçlere karşı nasıl savunacaklarını öğreterek, bu genç ve cesur büyücüleri kendilerini bekleyen olağanüstü savaşa hazırlar. Jude Kaemmerling

  9. Etkileyici bir görselliğe sahip bu romantik dramada, olağanüstü yetenekli bir genç kadın, rekortmen nefes tutma eğitmeniyle derin ve yıkıcı bir aşk yaşar. Roxana (Camille Rowe) serbest dalış dünya şampiyonu olan Pascal Gauthier (Sofiane Zermani) ile karşılaştığında ona sırılsıklam âşık olur. Pascal onu, ölüme meydan okuyan bu büyüleyici macera sporuyla tanıştırır ve Roxana onun hem sevgilisi hem de öğrencisi olur. Bu tutkulu ilişkiye kendisini iyice kaptıran Roxana, tüm dünyadaki dalış lokasyonlarında yapılan yarışmaların birinden diğerine koşarken her seferinde sınırları daha fazla zorlar. Peki ama bunun sonu nereye varacaktır? “Derin Tutkular” gerçek bir öyküden esinlendi. Kevin Junge

  10. Çok sevilen çizgi dizinin film uyarlamasına Emily Blunt sesiyle hayat veriyor. Karanlık güç, Canterlot’u ele geçirdikten sonra, Mane 6, yeni dostlarla tanıştığı ve ülkelerini kurtarmak için dostluğun büyüsünü kullanarak, heyecan verici zorluklarla karşılaştığı Equestrıa’nın ötesinde unutulmaz bir yolculuğa çıkar. Linwood Bonet

  11. Sheriff Ed Galt, Joe Monday ve John Smith içki yasağı günlerinde, ahlaksız birer silahşördürler. John Smith’in yaptığı işler onu Teksas’taki Jericho kasabasına sürükler. Burası yabancıları kucaklayan ve umut vaadeden bir kasaba olarak bilinmektedir. Oysa John vardığında, Jericho’yu, iki rakip çetenin sokak savaşları sürdürdüğü ve masum insanların yarısından çoğunun terkettiği bir hayalet kasaba olarak bulur. Cody Prentice

  12. Hey there! I just wanted to ask if you ever have any issues with hackers? My last blog (wordpress) was hacked and I ended up losing months of hard work due to no backup. Do you have any solutions to stop hackers?

  13. Hello, I think your blog might be having browser compatibility issues. When I look at your blog in Safari, it looks fine but when opening in Internet Explorer, it has some overlapping. I just wanted to give you a quick heads up! Other then that, superb blog!

  14. I do love the way you have presented this particular matter plus it really does offer me personally some fodder for thought. Nevertheless, from what precisely I have seen, I only trust when the responses pack on that people continue to be on issue and don’t start on a tirade regarding some other news du jour. Anyway, thank you for this exceptional point and while I do not concur with it in totality, I respect your point of view.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا